Sådan kan juletræet genbruges smart

Trådløs opladning på den smarte måde

I de seneste par år er trådløs opladning nærmest blevet et ”must” for moderne mobiltelefoner. Næsten alle er med på den trådløse ”Qi” vogn – inklusive Apple med sine iPhones, IKEA med flere af sine møbler og Samsung med sine Galaxy mobiler.

Umiddelbart virker ideen med trådløs opladning jo også besnærende: Man lægger bare sin smartphone, sit smartwatch eller sine trådløse øretelefoner på et panel – og kan glemme alt om opladerklodser, kabler osv.

Well – ikke helt. De trådløse oplader-paneler skal nemlig også forbindes til en stikkontakt. Det betyder, at kablet blot flyttes fra mobilen eller uret til opladeren. Kablet er der stadig.

Samtidig får man en elektronisk dims mere at skulle kigge på – nemlig opladerpanelet, der enten er udformet som en måtte eller et lille stativ, som man hænger telefon, ur og øretelefoner på.

Endelig er de møbler, som har trådløs opladning integreret, ikke altid lige elegante. Ladepanelerne er nemlig ret tydelig og ligner mini-udgaver af kogeplader på komfuret.

Hvorfor denne lange indledning med pro et contras omkring trådløs opladning? Jo selvfølgelig – fordi der nu er kommet en smart og meget diskret løsning på den visuelle udfordring.

Archon hedder nyheden, som man nemt anbringer under bordpladen. På sit skrivebord, skolepulten, køkkenbordet, sofabordet osv.

Archon sidder nedenunder, mens mobilen ligger ovenpå. Alt imens telefonens batteri får tilført ny energi, der stråler trådløst gennem bordet.

Archon hævder, at den trådløse opladning fungerer gennem de fleste materialer – træ, glas, marmor, plastik, kvarts, granit og kunststof. Metalplader dur ikke, og bordpladerne må ikke være mere end 35 mm tykke.

Tilmed har Archon en stærkere udstråling end de fleste andre trådløse opladere. 10 watt, hvilket betyder, at Archon kan lade mobiltelefonen meget hurtigt op. Desuden kan opladeren bruges sammen med smartphones, der er pakket ind i tykke beskyttelses-covers.

Endelig er Archon normalt usynlig, medmindre man kigger under bordet. Det er en stor fordel, fordi opladeren så ikke optager plads på bordet, på skænken eller på reolen.

Archon har hentet den nødvendige finansiering af en storproduktion via iværksætter portalen Kickstarter, men interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar til favørprisen 59 USD – det er ca. 390 kroner. Levering vil ske til marts….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan kan juletræet genbruges smart