Efter vinylplader kommer spolerne

Slut med dagen derpå?

Hvor mange gange har vi ikke gennem årene set overskrifter, der minder om denne? Især i avisernes agurketid dukker de gode råd mod tømmermænd op igen. Måske allermest i tiden med julefrokoster.

Derfor må det være det helt rigtige tidspunkt at komme helt uden planlagt timing, at jeg nu kommer med den nyeste variant af mirakelkuren mod tømmermænd.

Den er bestemt ikke noget, jeg selv har fundet på. Næhh – jeg har hentet mine informationer fra professor Yunfeng Lu på University of California i Los Angeles (UCLA).

Professoren med speciale i kemi og biomolekular teknologi siger, at han har designet ”en modgift, der kan sikre, at mennesker kan nyde vin, øl og spiritus helt uden at få efterveer af det.”

Sammen med sin kollega, professor Cheng Ji med speciale i leversygdomme, har Lu med succes afprøvet sin behandling på mus. Den målte blod alkohol i de berusede små gnavere faldt med næsten 50 pct. i løbet af fire timer. Ethanal er den kemiske forbindelse, der er skyld i hovedpine og opkast efter drukture.

Endelig fandt doktor Lus team ud af, at de mus, som var behandler med ”anti-sprut-giften” vågnede mere friske og hurtigere fra deres druksøvn end mus, der havde have drukket vildt og uhæmmet. Hvordan det så end måtte se ud.

Ifølge den amerikanske professor ligger nøglen i at få kroppen til at nedbryde alkohol hurtigere og mere effektivt. Samtidig forhindres alkohol forgiftning, der skader ens lever. Well – det lyder virkelig som science fiction eller i det mindske et mirakel, hvis det virker.

Lige nu afprøver professor Lu og professor Ji deres vidunderkur på et større antal dyr – også større  end mus. Det sker for at sikre, at behandlingen ikke forårsager ”uønskede og farlige sideeffekter”, som de hedder. Går udviklingen som nu, ventes de første menneskelige tests gennemført fra næste år.

De to forskere fra Californien regner med, at de vil kunne pakke behandlingen ind som en ganske almindelig pille. Med andre ord skal man ikke fremover tage tonsvis af hovedpine tabletter, når tømmermændene melder sig – men kun en enkelt lille pille, inden man begynder at drikke.

Pillerne indeholder naturlige enzymer, som også findes i den menneskelige lever. De hjælper kroppen med at opløse og forarbejde alkohol mere effektivt. Forskerne har udvalgt tre enzymer, der kan forvandle sprut til ”harmløse molekyler”, som kroppen nemt kan udskille.

Naturligvis har forskerne ikke serveret store tabletter for forsøgsmusene, selvom de da sagtens kan prikke hul på dem, hvis de er sultne nok. I stedet har først sprøjtet alkohol ind i musenes blodbaner og derefter det nye anti-stof.

Professor Lu understreger, at hans nye opfindelse bestemt ikke er for sjov og ballade: I USA drejer 10 pct. af skadestue besøgene sig om akut sprut forgiftning, og alkohol er den største risiko for tidlig død eller alvorlig sygdom for mennesker mellem 15 og 49 år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efter vinylplader kommer spolerne