Cykler for Simpsons fans

iPhone ejere er de mest tilfredse

Apple sælger ikke kun flest smartphones i øjeblikket. Publikum er også meget tilfredse med deres iPhones.

I hvert fald indtager Apple top-pladsen i en ny rundspørge, som analyse firmaet J.D. Power har foretaget blandt 7.994 amerikanere i perioden oktober til december sidste år.

Apples iPhone opnåede en score på 840 af 1.000 mulige og placerede sig dermed et mulehår foran ærkerivalerne fra Samsung.

Samsungs Galaxy telefoner fik 839 points. Imponerende, når man tænker på, hvor meget modvind Samsung fik sidste efterår i USA efter skandalen med de brændende Note 7 telefoner.

Omvendt må Samsungs kunder have været ovenud tilfredse med deres Galaxy S7 og S7 Edge modeller, når Samsung og Apple ligger så tæt på hinanden i forbrugernes tilfredshed. Oven i købet på Apples hjemmebane i USA.

J.D.Power er verdensberømt for sine tilfredsheds-undersøgelser blandt bil-ejere, så der bliver løftet øjenbryn, når JDP analytikerne interesserer sig for andre brancher. Ikke mindst, når det er en industri med så stort et medie fokus som mobiltelefoner

 

Analytikerne bad de mange tusinde mennesker vurdere deres smartphones på fem områder – ydelse, features, brugervenlighed, batteri og fysisk design.

IPhone lå kun helt i top i ydelse og features, men højt i de tre andre kategorier. Alt i alt nok til at give Apple en ”over all” førsteplads foran Samsung.

Med 840 points gik Apple seks frem i forhold til samme analyse året før. Sikkert, fordi de nye iPhone 7 og 7 Plus nåede at påvirke undersøgelsens resultat.

J.D. Powers analysens helt store vindere er dog hverken Apple eller Samsung. Det er Motorola med plus 15 og HTC med plus 12 points – og henholdsvis en tredje- og en fjerde-plads.

Et andet interessant resultat fra J.D. Powers undersøgelsen er, at folk bliver meget gladere for deres mobiltelefon, når de bruger den til at styre andre ”smarte” ting i deres hje

Tilfredsheden vokser således fra 832 til 881 points hos dem, der bruger nye stemme-aktiverede gadges som Amazon Alexa, Apple Siri eller Google Assistant til at styre f.eks. stereo-anlæg, termostater, alarmer eller køkken-udstyr fra deres smartphone….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cykler for Simpsons fans