Vin får en intelligent etiket
Sørger I altid for, at sommerens hvid- og rose-vin serveres ved den optimale temperatur? Eller stiller I den bare i køleskabet og hiver den ud, når den skal drikkes.
Jeg gætter på, at de fleste bruger køleren og så ser lidt stort på, at vinfabrikanten faktisk skriver på etiketten, ved hvilken temperatur vinen kan nydes bedst.
En ny smart opfindelse fra New Zealand hjælper nu med at finde den helt rigtige temperatur. Etiketten på flasken skifter nemlig farve, når varmen eller køligheden er den helt rigtige.
Vin-producenten Matua indfører den intelligente etiket i forbindelse med sine 2016 Marlborough Sauvignon Blanc og Rosé.
Etiketten kaldes Chill Check Label og erstatter det traditionelle papir etiket af med en ny type termo-følsomt materiale, der kan skifte farve.
Matua etiketten er forsynet med f.eks. et symbol af et ”snefnug”, der markerer, at vinen er for kold. Synbolet forsvinder, når dråberne holder den helt rigtige temperatur.
Et såkaldt Ta Moko symbol markerer, om den er for varm. Symbolet bliver så mørkere, når temperaturen er optimal til at nyde vinen.
Da Marlborough vinene stammer fra New Zealand, har man valgt Ta Moko symbolet, som landets oprindelige befolkning – maorierne – ofte får tatoveret i ansigtet eller på kroppen som en religiøs markering.
Hver label er individuelt kalibreret til den vin, der er i flasken. Sauvignon Blanc og Rosé serveres f.eks. bedst med en temperatur på Celsius, fortæller vinkyperne fra Matua.
Når man har afkølet de pågældende vine, vil etiketten holde sin farve-markering i 30 til 40 minutter. Står vinen fremme i vanen i længere tid, skifter kuløren som markering af, at flasken kunne trænge til en ny omgang i køleskabet.
Matua er i øvrigt for nylig kåret så ”årets vinproducent 2016” på i New Zealand. Det kunne altså tyde på, at firmaet fremstiller rigtigt gode dråber af drue. Matua vinene kan købes mange steder i Danmark. Tjek på nettet….
Ingen kommentarer endnu