Facebook All Over

Hej Apollo – hils B&O

Både jeg og andre skribenter har med jævne mellemrum opponeret over, at smartphones ligner hinanden alt for meget.

De er som designet over samme skabelon i AutoCAD programmet. Præcist ligesom personbiler, hvor der indtil for nylig kun var navnetræk og logo at se forskel på modellerne. Linierne var de samme – også de ofte alt for store forlygter.

På det seneste har faldet i pris for LED-lamper skabt noget mere afveksling hos personbilerne. Nu tør man godt vise – i hvert fald med lyset – at man ikke har samme vogn som naboen og genboen.

Forhåbentligt får vi en lille snert af samme trend at se hos de nye smartphones. Ellers risikerer vi bare, at de kommer til at se endnu mere ens ud end tidligere. Samme aflange kasse med en skærm, der fylder næsten hele forsiden. Forskellene kan man næsten kun finde i telefonernes indre værdier.

Den serbiske designer Vanircic Branislav forsøger i det mindste at bryde monotonien. Ikke kun i mobiltelefonens ydre linier, men også i de materialer han anvender.

For et par år siden præsenterede Branislav sin første Apollo smartphone, der var pakke ind i træ. Designet mindede samtidig om noget, vi danskere måske kan huske fra en Bang & Olufsen telefon for xx år siden.

Apollo 1 blev vist aldrig nogen stor succes. Telefonen var stor og klodset og måske for anderledes til, at nogen fabrikant turde sætte den i produktion. Mobilen indeholder ellers adskillige smarte finesser, der gjorde betjeningen nemmere end normalt.

Nu er Apollo 2.0 på banen. Mindre, smartere, meget slankere og derfor mere handy at bruge for almindeligt små forpoter. Faktisk er 2’eren kun halvt så tyk som 1’eren. Desuden bruger Branislav nu blankt sort mahogni til at klæde telefonen i – i stedet for mere rustikt asketræ.

Apollo telefonen er meget utraditionelt pakket ind i mahogni træ.

 

Designet minder mig om science fiction film som ”Tron”, og de er måske slet ikke så dårligt et forbillede. De super slimline motorcykler med elektrisk drift fra Tron vises i dag som kommende års kværne fra flere af de store fabrikanter på markedet.

Vanircic Branislavs idé har hele tiden været at parre naturlige materialer med den seneste nye teknologi – og så er smartphones et rigtigt godt sted at begynde.

Apollo 2.0 skal være rigtig dejlig at holde om, og dens runde bud sikrer, at man kan betjene den nemt med alle fem fingre. Det gælder ikke mindst det roterende hjul, der kan minde om drejeskiven på en gammel telefon.

På Apollo er tallene dog afløst af ikoner for apps og funktioner, man bruger meget. De bliver nemme at aktivere hurtigt og i en logisk rækkefølge, som man selv kan vælge. I midten sidder en fingeraftryks skanner integreret direkte under displayets glas.

 

Apollo skal køre med en modificeret udgave af Android styresystemet, hvor skærmen som basis er delt op i to. Nederst alle ens apps i en cirkel. Den øverste er så helt fri til at vise skærmbilleder, video, menuer osv.

Hvis man vil bruge Apollo til at se video eller internet i fuld-skærm, kan det selvfølgelig også lade sig gøre. Så ses kun en lille del af  ”drejeskiven” ude i siden med de to-tre nødvendig apps eller betjenings-knapper – resten af displayet er lutter billede.

Indendørs kan Apollo udstyres med den nyeste teknologi med f.eks. Qualcomms super-chip Snapdragon 845, dobbelte kameraer både for og bag, digital ansigts-genkendelse osv. Det er kun et spørgsmål, om man vil positionere Apollo 2.0 som en topmodel – eller sørge for, at mange har råd til at købe et eksemplar.

Vanircic Branislav afslører ikke, om han er i forhandlinger med kommercielle partnere – først og fremmest store fabrikanter – som kunne have lyst til at producere og markedsføre en smartphone, der ikke ligner alle andre. Er der mon nogen, som tør….

For 11 år siden præsenterede Bang & Olufsen denne Serenata telefon, der var verdens første med noget nær Hi-Fi lyd. Designet kan minde om den nye Apollo, men Serenata blev en fiasko. Måske fordi den allerede dengang kostede 10.000 kroner – ligesom Apple iPhone X.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook All Over