Endnu bedre ”hørebøffer” fra Bose

Tyskland slår England i tilskuertal

Nu, hvor de fleste landes fodbold-ligaer er afsluttet, mestrene kåret, og de sidste Champions League og Euroleague titler uddeles, vil mange klub-ejere og sports-ledere sikkert kigge tilbage på sæsonen og tælle penge på kistebunden.

Er der skillinger tilbage til at købe nye spillere, eller udeblev publikum, fordi spillet mellem de to mål på græsplænen simpelthen ikke var attraktivt nok til at tiltrække de store skarer?

Verdens mest kendte fodbold-liga er den engelske Premier League. Den har også de flest følgere på denne jord, og kampene bliver sendt til flest tv-skærme i mange lande.

Takket være en favorabel tv-aftale har de engelske Premier League klubber helt utroligt mange penge til at købe de bedste spillere. Resultatet demonstreres bl.a. af, at alle fire hold i Champions League og Euro League finalerne er engelske. I aftes vandt Chelsea således EL med en sejr på 4-1 over bysbørnene fra Arsenal.

Det skyldes selvfølgelig, at klubberne kan lokke nogle af verdens bedste spillere og de mest underholdende managers som f.eks. Pep Guardiola eller Jürgen Klopp med enorme lønnings-poser.

Britiske spillere kommer ofte i anden række. Bare se på, hvor dårligt det engelske landshold klarer sig internationalt. England har ikke vundet en titel siden 1966, og det var endda på hjemmebane mod Tyskland.

(Infografik: Statista.com)

Premier League bliver dog slået på i hvert fald to fronter:

Dels rummer den ikke verdens allerbedste spillere som f.eks Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo. De tjener deres milliarder i spansk og italiensk klubfodbold.

Dels tiltrækker Premier League ikke det største publikum til kampene. Det gør Tysklands Erste Bundesliga. Den tredjemest populære division er ikke overraskende Spaniens La Liga, mens italienernes Serie A faktisk bliver overhalet af Mexicos Liga MX i tilskuer-tilstrømning.

Analyse-firmaet CIES Football Observatory har lavet en oversigt, hvor man kan se det gennemsnitlige tilskuertal til kampe i 10 ligaer – set over 15 år. Det giver et godt billede af, hvor folk elsker fodbold så meget, at den skal ses ”live” på stadion.

Ifølge CIES havde en tysk bundesliga-kamp i snit 43.302 tilskuere i perioden fra 2003 til 2018. Det er næsten 7.000 flere end i England. Til sammenligning havde den danske Superliga i samme periode et snit på mere beskedne 7.327 tilskuere.

Den store forskel mellem Bundesliga og Premier League kan ikke nødvendigvis forklares med større stadions eller bedre fodbold. Årsagen skal også findes i, at tyskerne holder billetpriserne nede.

Billetter til omkring 100 kroner gør, at stort set alle kan være med. Modsat i England, hvor priserne skrues op og op, så det i dag koster en formue at gå til Premier League kampe. Hvis der da er pladser at få….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu bedre ”hørebøffer” fra Bose