Danskerne bruger internet som læge

Siempo er en anti-smartphone

”Back to Basics” eller ”anti-smartphone” kunne også være en god beskrivelse for den nye Siempo mobiltelefon, der nu skal forsøge at overleve i et frådende hav af glubske iPhones og Galaxier.

Ingen tvivl om, at der også kunne være behov for en telefon, som koncentrerer sig om det væsentlige – hvad man har brug for en moderne mobil til. Ikke på alle de ting, som en smartphone også kan i dag.

Ifølge designerne skal Siempo tænke helt anderledes end normale mobiltelefoner. Den skal ikke hele tiden blinke, vibrere og lyse op, når der kommer en ny email, sms, Facebook opdatering, et nyt foto på Snapchat, minde om en kalender aftale eller signalere, når der kommet en ny overskrift i online avisen.

Det er den slags forstyrrelser, der gør os afhængige af smartphones. Som får de 319 millioner amerikanere til at tjekke emails, sms og social media apps otte milliarder gange hver eftermiddag. Jeg kender ikke de danske tal, men 25 tjek hver eftermiddag lyder nok også realistiske i vores lille land.

Siempo vil begrænse de mange forstyrrelser. En smuk intention, når man selv er en smartphone

Siempo indeholder nemlig en fire-kerne processor, kamera, 8 GB lager, en 4 tommers Full HD skærm, et 1.600 mAh batteri og Android styresystemet til at holde sammen på det hele.

Med modsat andre Android smartphones fra Samsung, LG, Sony, OnePlus, Huawei osv. gør Siempo meget lidt væsen af sig. Den har ikke en masse ting i gang på samme tid. Tværtimod – og det er præcis meningen.l

Siempos brugerflade er koncentreret omkring hensigter – intentions. Digitale opgaver, som man konkret vil have sin telefon til at løse. Og kun den eller dem. Ikke alt muligt andet.

Når man åbner sin Siempo, mødes man med et blankt søgefelt  – The Intention Field. Her indtaster man sit ønske, og Siempos intelligens vil på en brøkdel af et sekund gætte, hvad ønsket indebærer.

Er det f.eks. et navn, man indtaster, popper alle personens detaljer op på skærmen. Skal man købe en ting, vil opgaven automatisk blive lagt i på en digital memo blok.

Alt er bare minimalistisk. Ingen blinkende lamper og flot grafik, medmindre man ønsker det i f.eks. Google Maps eller til at vise fotos.

Men man har alligevel, hvad de fleste har brug for – en email klient, web browser, sms, kalender app, musik afspiller osv.

Og så er der også lige Siempos ”afstresse knap”. Den kaldes blot for ”Pause” og sidder på telefonens side. Trykker man på den, blokerer telefonen i et stykke tid for (næsten) alle notifikationer og andre indkommende ting.

Når jeg skriver ”næsten”, skyldes det, at Siempo kan lade bestemte ting fra bestemte kontaktpersoner slippe igennem. Det vigtigste så at sige. Hvad det er, udvælger man selv. Det samme gør man med, hvor længe pause tiden skal vare.

Siempo har også andre lignende funktioner, der skal sortere det uvigtige fra, så brugeren kan slappe af så meget som muligt i selskab med sin smartphone.

Hvad siger I til sådan en ”super-slank” mobil som Siempo? Har I også jeres tvivl, om den har en chance?

Så godt jeg synes om ideerne i Siempo, får den et svært liv. Ganske enkelt fordi folk ikke ønsker at leve enkelt. De vil hellere have masser af ”nice to haves” end nogle få ”need to have.”

På den anden side kan Siempo måske ride med på den anti-smartphone bølge, som øjeblikkets kult-gadget over alle – Nokia 3310 – har skabt. Den handles jo nærmest som en smartphone ”detox”.

Hvis I synes om ideerne i Siempo, kan man forudbestille et eksemplar af no-nonsense mobilen via Kickstarter. Prisen begynder ved 279 USD  svarende til ca. 2.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskerne bruger internet som læge