80 pct. vil købe en iPhone igen

Rossignol laver de første ”smarte” ski

Når nu det halve af husholdningen plus armbåndsur og mobiltelefon skal være en del af ”tingenes internet”, må ski udstyret naturligvis også deltage. Det er jo en vigtig del af mange danskeres hverdag i vinterferien.

Den store ski fabrikant Rossignol er derfor gået i samarbejde med det franske it-firma PIQ om at udstyre et par ”brædder” med det nyeste i sensorer og trådløs elektronik.

PIQ har udviklet en meget lille computer – ROBOT hedder den – som kan placeres i forskelligt sports udstyr som f.eks. tennis, boksning, gold, kite boarding og altså også til skiløb.

Rossignol har således integreret en PIQ ROBOT i sine Hero Master konkurrence ski, hvor computeren kan levere ”real time” informationer om skiløberens præstationer på løjperne.

Informationerne vises direkte på en stor LED skærm, som Rossignol har monteret foran på skiene. Så kan skiløberen følge ”live” med i f.eks. hastighed, skienes vinkel, g-kræfter, og hvor hurtigt han eller hun kan skifte fra den ene side af skiene til den anden.

Formentlig vil de færreste skiløbere have tid til at kigge ned på skiene foran sig for at tjekke deres præstationer. De skal jo holde øje med ”trafikken” og terrænet foran dem.

Derfor kan PIQ også samle informationerne op og overføre dem til videre analyse i en app, når skiløberen er nået velbeholdent ned og har hevet sin smartphone eller tablet frem.

PIQ anvender kunstig intelligens i sin software, der kaldes GAIA efter jordens gudinde i den antikke græske mytologi.

GAIA sælges allerede i en mindre avanceret version, der kan monteres på skistøvler. Den koster 198 USD eller ca. 1.400 kroner.

Rossignol sælger allerede en PIQ computer, som kan monteres på skistøvlerne. Den er dog ikke så avanceret som den nye, der sidder inde i skiene.

Prisen på PIQ i skiene er ikke offentliggjort endnu. Men et par Hero Master ski uden computer koster let 1.000 USD.

Foreløbigt demonstrerer Rossignol prototyper af de kloge ski rundt omkring på de populære skisteder her i vinter.

Helt på forkant med det nyeste er PIQ og Rossignol i øvrigt ikke: Tilbage i 2011 præsenterede amerikanske Signal Snowboard et bræt, der havde en iPad indbygget.

Ideen var, at snowboardere så kunne føre en trådløs Apple Facetime video samtale, mens de styrtede ned ad en snedækket bakke. Ikke ligefrem noget, der gavnede sikkerheden i skisport….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

80 pct. vil købe en iPhone igen