Fremtidens bolig midt i ørkenen

Politisk online mis-information vokser

I dag er der vel nok ingen tvivl om, at Rusland involverede sig i sidste års præsidentvalg i USA ved at sprede mis-information og købe i tusindvis af annoncer i sociale medier, som skulle påvirke valgets udgang.

Involveringen er efterhånden dokumenteret godt. Nu mangler så endelige beviser for, at den russiske regering koordinerede sin social media indsats med Trumps kampagne skab. Den undersøgelse kører i øjeblikket.

En ny analyse fra Freedom House afslører imidlertid, at USA langt fra er det eneste land, hvis parlaments- og præsident-valg har været manipuleret via internet gennem de senere år.

Ifølge ”2017 Freedom of the Net” rapporten har bevidst online mis-information spillet en rolle i valg og afstemninger i mindst 18 lande i perioden fra den 1. juni 2016 til den 31. maj 2017.

”Regeringer over hele Jorden har på dramatisk vis øget deres indsats for at manipulere information via de sociale medier,” skriver rapportens forfattere. Med manipulationer menes f.eks.  den hastigt voksende anvendelse af ”fake news”, automatiske software robotter (”bots”) og betalte kommentatorer.

Freedom House er en uafhængig organisation, der har eksisteret siden 1941. Den opfatter sig selv som “vagthund” for udbredelsen af frihed og demokrati verden over. Ifølge organisationen lever 2,5 mia. mennesker – over 1/3 af verdens befolkning – i lande, som bliver vurderet som “ikke frie.”

 

Her er Freedom House’ verdenskort over lande, hvor sociale medier anvendes til at underminere demokrati.

Bureauer, politikere, rådgivere, virksomheder og myndigheder har udnyttet, at sociale medier i dag er den vigtigste nyhedskanal for mange mennesker.

Derfor er Facebook, Twitter, Instagram osv. blevet rigtigt gode veje til at sprede falske informationer. De spredes lynhurtigt af social media brugere, der ofte ser deres egne meninger og fordomme bekræftet af de intelligent udformede ”fake news”.

Den nye infografik i denne artikel viser de fem mest udbredte former for bevidst mis-information via de sociale medier. Den bygger på undersøgelser i 65 lande og afslører, i hvor mange lande organiseret ”fake news” er foregået i det seneste år.

Uhyggeligt du….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidens bolig midt i ørkenen