Moderne foto i retro klæder

Pas på falsk info om Corona virus (opd)

Mens den farlige Corona virus spreder sig time for time fra Kina og ud til resten af verden, går internet og de sociale medier amok med falske nyheder og tvivlsomme rådgivning og salg af fake medicin, der skal kunne kurere smitten på no time.

I skrivende stund er der registreret 11.754 udbrud af Corona virus og 259 dødsfald. Uhyggelige tal, der selvfølgelig bekymrer Facebook, Twitter og Google. Der kunne jo være egne ansatte og brugere imellem.

Lige så meget bekymrer de tre internet-giganter, hvordan man kan modvirke rygte-dannelser, online panik og spredning af falske informationer om Corona

Facebook er således begyndt at markere og fjerne fake virus information, mens Google har oprettet en SOS alarm på søgninger efter Corona virus søgninger. Næsten det samme har Twitter gjort.

Facebooks fakta-tjekkere har fået til opgave at holde øjnene åbne over for alt indhold relateret til virussen, som i går fik FN’s sundheds-organisation WHO til at erklære en global nødsituation.

Når Facebooks censorer takserer noget som ”fake”, vil indholdet blive begrænset i sin spredning. Desuden fjernes indlæg med det samme, som sundheds-myndigheder beskylder for at indeholde falske påstande eller konspirations-teorier. Det kan f.eks. være ubrugelige kure som at drikke blegemiddel.

(Skærmbillede: Google)

Facebook nøjes ikke med at kontrollere for fake virus indhold på verdens største sociale medie. Overvågningen omfatter også Facebooks andre medier Instagram, Messenger og Whatsapp.

Facebook tilbyder samtidig gratis annonce-plads til organisationer, der kører uddannelses-kampagner om Corona i regioner, hvor den farlige virus er konstateret.

Googles tilsvarende action er som nævnt ”SOS alarmer”. De reorganiserer søge-resultater, så sande Corona nyheder, relevante lokale historier og brugbar information fra organisationer, man kan stole på,, vises øverst på folks søge-skærme.

Googles SOS Alerts har tidligere vist deres værdi i forbindelser med bl.a. natur-katastrofer og andre omfattende kriser i verden.

Hos Twitter bliver brugere, der søger på “coronavirus” linket automatisk til informationer fra offentlige sundheds-organisationer. I Danmark er det til Sundhedsstyrelsens Corona rådgivning og internationalt til FN’s World Health Organization (WHO)…..

(Indledningsfoto til artiklen:  Free To Use Sounds / Unsplash)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moderne foto i retro klæder