Razr koster næsten 12.000 kroner

OnePlus kan også i sort

For et par uger siden forsøgte OnePlus at skabe overskrifter ved at præsentere et koncept til en telefon, der skulle vise fremtidens design i smartphones.

Omtalen vil OnePlus, men også en del beske kommentarer i medierne. Hvis Concept One telefonen skulle fortælle os, hvordan trenden i de kommende års design ville være, sker der ikke de store forandringer.

Det mest opsigtsvækkende ved OnePlus’ fremtids-studie var farven. Den var lysende orange i den kulør, der er er signatur for sportsvogne og racerbiler fra engelske McLaren.

Desuden var Concept One klædt i en ny type elektrisk ledende glas, der gjorde telefonens bagside mere eller mindre gennemsigtig. Formålet var at gemme kameraerne, når de ikke var i brug,

(Foto: OnePlus)

Nu viser det sig, at den orange telefon ikke var den eneste prototype af Concept One, som OnePlus havde på lager.  I går offentliggjorde OnePlus nemlig en håndfuld billeder i de sociale medier, der viser Concept One i en mere diskret sort tone.

Den sorte Concept One er stadig forsynet med den nye type elektro-kromatiske glas. Den har også elementer i læder og et chassis fremstillet i aluminium. Glasset på ryggen skjuler tre kameraer på 48 megapixel til hovedskyderen, 16 MP til en super-vidvinkel og en 8 MP optik til en telezoom.

Læder vil OnePlus også gerne fremover bruge i sine toptelefoner – præcist som rivalen Huawei også gør. OnePlus har dog travlt med at fortælle, at deres læder bliver behandlet på en miljø-venlig måde, når det bliver garvet og farvet.

Processoren i Concept One er sidste års Snapdragon 855+ med 12 MB RAM. AMOLED skærmen er på 6,67 tommer og i den fornemme Quad HD opløsning på 3.120 gange 1.440 punkter.

Det lyder såmænd fint nok, men displayet opdaterer kun med 90 Hz. Det var OnePlus’ store salgs-argument i 2019, men nu har vi 2020. Her vil OnePlus hoppe op på 120 Hz skærme i sin kommende model 8 telefon, der også rummer Qualcomms nyeste Snapdragon 865 processor. Til gengæld for OnePlus 8 næppe det nye glas.

Hvis man er til mere opsigtsvækkende farver, blev OnePlus Concept One vist i denne McLaren orange for et par uger siden. (Foto: OnePlus)

Apropos farve-skiftende glas. Det bliver lynhurtigt transparent, når man tænder mobilens – 0,7 sekunder – og slukker igen, når kameraet ikke er i brug.

Lidt interessant kan man også vælge at lade glasset være halvt gennemsigtig. Det er en effekt, som fotografer kan bruge til at tage billeder i meget stærkt sollys,

Selve glasset består af to meget tynde lag på hver 0.1 mm med et organisk og elektrisk ledende materiale imellem. Tilsammen er bagpladen kun 0,35 mm tyk og bruger kun meget lidt strøm til at skifte sin tilstand.

Sandsynligvis får vi aldrig Concept One telefonen at se i butikkerne – hverken den orange eller den sorte. Men ok – den ser jo ud til at blive overhalet indenom i præstationer af OnePlus 8 – måske lige bortset fra det farve-skiftende glas….

(Indledningsfoto til artiklen: OnePlus)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Razr koster næsten 12.000 kroner