Urremmen har et eget batteri

Luksus ting bliver meget dyrere

Luksus har aldrig været billigt. Det ligger også i ordet – nemlig at luksus kun er noget for de få. Også selvom ordet har været igennem en inflation i de senere år. Næsten alle ting kaldes ”luksus”, selvom de slet ikke er det.

Samtidig er efterspørgslen efter ”ægte” luksus steget. Verden har fået flere rige mennesker, og de vil gerne have noget ekstra godt at bruge deres mange penge på.

Klodens super-rige kaster først og fremmest penge i store indkøb som yachter, private jetfly og i villaer eller sommerhuse, som man i gamle dage ville kalde slotte.

Ville I betale 327 millioner kroner for denne gamle Ferrari 250 GTO fra 1963?

Men de bruger også formuer på, hvad man kalder ”investments of passion”. Det er typisk hobbies, smykker eller lækre nydelses-midler som god vin og whisky.

Det britiske ejendoms-konsulentfirma Knight Frank udgav for et par dage siden sin ”2019 Global Wealth Report”, der bl.a. kigger på, hvilke luksus-ting der er steget mest i værdi i de seneste 10 år.

Nu om dage er sjældne flasker whisky blevet en eftertragtet vare. Ikke kun til at drikke ved særlige lejligheder, men også som en ren investering. Det gælder især gamle flasker single malt fra Skotland, hvor en enkelt blev solgt for 700.000 britiske ved en auktion.

Kun en måned senere blev den pris slået med flere længder. Da solgte auktionshuset Christies i London en håndmalet flaske Macallan whisky fra 1926 for den formidable sum 10,7 millioner kroner  (1,2 mio. GBP).

(Infografik: Statista.com)

Knight Frank vurderer, at prisen for sjælden whisky er steget med 40 pct alene i 2018. Over det seneste ti-år er prisen næsten seks-doblet – med 582 pct!

At gamle veteranbiler er herlige, behøver man ikke at være multi-millionær for at synes. Men det hjælper. Værdien af sjældne personvogne er steget med 258 pct siden 2008. Måske bedst illustreret af en Ferrari 250 GTO sportsvogn, der gik for 48,4 mio USD ved en auktion sidste år. Det er 327 mio. danske kroner.

Gamle mønter og frimærker er også fortsat i høj kurs, selvom ingen sender fysiske breve længere nu om dage. Det dyreste frimærke, der blev solgt i 2018, kostede 10,8 millioner kroner (1,6 mio. USD). Den dyreste mønt – en polsk 100 dukat i guld, hentede 2,2 mio. USD (14,9 mio. kroner.)

Til gengæld er interessen for gamle møbler tilsyneladende for nedad-gående. Den gennemsnitlige pris for antik møblement er faldet med 32 pct. gennem de seneste 10 år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urremmen har et eget batteri