Dell tror igen på store laptops

Kan din telefon få COVID-19?

Det bør ikke længere været nogen hemmelighed, at vi bærer rundt på en bakterie-bombe i vores lommer og tasker.

Vi klikker op til 2.500 gange om dagen på vores smartphone: Hver gang bliver der sendt kim, virus, snavs og andet utøj over på skærmens overflade.

Når vi taler i telefon, kan bakterier fra vores lunger, mund og mave med madrester ende på displayet. Altså bør vi rengøre og tørre vores elskede mobil af lige så ofte, som vi vasker hænder hver dag.

Indtil nu har der (heldigvis) ikke været kendte eksempler på, at mobiltelefoner kan overføre COVID-19 virus. Bemærk, at jeg skriver ”indtil nu.”

Ifølge den store engelsk-sprogede avis ”Gulf News” i Dubai har lokale forskere opdaget, at smartphones sagtens kan fungere som smittebærere for virus a la Corona.

Sammen med australske universiteter har kemikere fra Dubais politi gennemført omfattende tests af smitte-faren ved mobiltelefoner. Testenes resultater er foruroligende:

Rengør skærme og tastaturer på mobiler, tablets, laptops osv. flere gange om dagen med rense-servietter- (Foto: Erik Mclean / Unsplash)

“Smartphones kan overfører infektioner, bakterier og virus som COVID-19. De opfører sig som trojanske heste, der bærer ukendte ting med ind i folks boliger,” forklarer major Dr. Rashid Al Ghafri til Gulf News.

Al Ghafri er chef for træning og udvikling ved General Department of Forensic Sciences and Criminology hos Dubais politi.

”Vi analyserede overfladerne på flere forskellige typer mobiltelefoner. Da fandt vi hundreder af mikrober og smittekim. Hvis ikke folk renser deres gadges jævnligt, går de rundt med små bakterie-bomber,” fortsætter politi-forskeren.

Ifølge analysen kan mobiltelefoner fungere som en direkte genvej for mikro-biologiske transmissioner af smittekim inklusive COVID-19.

Telefonerne bør derfor betragtes som en alvorlig sundheds-trussel, fordi infektionerne lynhurtigt kan sprede sig fra mobilerne, når de bruges på arbejdspladser, i busser, toge, fly, i hjemmet og på passagerfly.

Alle ved f.eks. godt, at smartphones kan blive varme, når de bruges meget. Den udstrålede varme skal være en direkte hjælp for bakterier og virusser, hævder de arabiske videnskabsfolk. De mikroskopiske partikler hygger sig i de lune omgivelser og begynder at formere sig.

Man kan selvfølgelig også bruge mobiltelefonen til at finde flere informationer om, hvordan man skal forholde sig til COVID-19 truslen. (Foto: AronPW / Unsplash)

Gruppen af forskere i Dubai og Australien dobbelt-tjekkede deres opsigtsvækkende resultater flere gange, inden de offentliggjorde dem i det videnskabelige tidsskrift ”Journal of Travel Medicine and Infections Disease.”

Al Ghafri understreger, at man også skal tænke på sin smartphone i den modsatte retning: Hvis man er COVID-19 positiv eller bare er snotforkølet, vil personens smittekim blive overført til mobilen, hver gang han eller hun bruger den.

På mobilens overflade kan bakterier og virus overleve i lang tid, uden at folk aner, at de er der.

Politi-forskeren minder om, at et menneske typisk rører ved sit ansigt flere hundrede gange om dagen. Når vedkommende så også bruger sin mobiltelefon næsten lige så ofte, bliver risikoen for en infektion meget stor.

Al Ghafri anbefaler, at man rengør sin mobiltelefon og andre touch skærme som f.eks. på en tablet adskillige gange om dagen. Mindst én gang hver dag bør mobile des-inficeres med en alkohol-baseret væske som f.eks. håndsprit.

Læs også Leifshows’ tidligere artikel om mobilen som en virus-bombe her….

(Indledningsfoto til artiklen: Engin Akyurt / Unsplash)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dell tror igen på store laptops