MobilePay i luksus-klassen

Hvor ofte spiser I pasta?

Var der pasta på menuen hos jer i går? Det burde der have været, for den 25. oktober er årets officielle ”World Pasta Day”. Jeg fik det i hvert fald.

Sådan en vigtig dag giver selvfølgelig anledning til at studere lidt mere om pasta. For eksempel hvilke folkeslag der spiser mest spaghetti, lasagne, pasta-skruer, makaroni og nudler på denne klode.

Og nej – det er ikke italienerne, som de fleste af os betragter som pastaens hjemland. Ifølge en ny analyse fra Statista spiser franskmændene betydeligt oftere pasta end menneskene i støvlel-landet. Spanien og Rusland ligger på niveau med italienerne i pasta-lysten.

Danmark er desværre ikke med i analysen, men I kan jo kigge på jer selv. Hvis otte af ti af jer gør det, holder i det europæiske gennemsnit på 82 procent.

I USA spiser kun 68 procent pasta-retter ofte. Det virker lidt lavt, når man tænker på, at amerikanerne elsker macaroni cheese. Well – måske er det burgerne, der gør det. Pasta passer ikke helt så godt til en Big Mac eller en Whopper som pommes frites.

(Infografik: Statista.com)

Mere overraskende er det nok, at 88 procent af franskmændene indtager så meget pasta. Lidt underligt er det også, at analysen siger, at kinesere og japanere spiller så lidt pasta – henholdsvis 34 og 17 procent.

OK – ris er hoved-fødevaren ude i Asien, ligesom kartofler traditionelt er det på vores breddegrader. Men kinesiske og japanske nudler er altså også meget udbredte. Tænk blot på de mange plastik-krus med nudelretter på et par minutter – instant noodles – som  tillige har fundet vej til danske supermarkeder.

Indien er det land i verden, hvor nudler tilsyneladende er mindst populære. Kun 13 procent spiser dem regelmæssigt, fortæller Statistas analyse.

Pasta er opfundet i Italien for omkring 2.000 år siden. Man har fundet værktøjer, der kan bruges til at lave pasta af mel, i etruskiske grave omkring Kristi fødsel. Det var dengang lasagne-agtige plader.

1.000 år senere kommer den første pasta-opskrift på papir. Denstammer fra bogen ”De arte Coquinaria per vermicelli e macaroni siciliani” – kunsten at koge siciliansk makaroni og vermicelli….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MobilePay i luksus-klassen