Xiaomi luksus for rumpetter

Hvis gadgets ikke kan blive dyre nok

Hvis I synes, at Apples iPhone X er meget kostbar – den koster ca. 10.000 kroner – er der ingen grund til at læse videre i denne artikel.

Den beskæftiger sig nemlig med elektroniske gadges, der er langt, langt dyrere. Ofte til priser, der svarer til flere almindelige månedslønninger før skat.

Bare roligt – iPhone X er med, men i en modificeret og visuelt tunet udgave. Så fremstår den lige pludseligt som en ægte luksusting. Eksklusiv, sjælden og kun for de få.

Det er faktisk også en af kriterierne for at lande i denne oversigt. Her finder du en del ting, der ikke er deres pris værd i teknologi, men i den indpakning de nu fremtræder i.

HAR I ikke allerede formøblet de penge, I har fået tilbage i skat. Så er der en del gode muligheder i Leifshows Top-10 over meget dyre gadges.

iPhone X Bitcoin Edition
Lad os tage Apples iPhone X lige med det sammen. Det er trods alt nok den gadget i min oversigt, som de fleste er bekendt med – og som nok har været oftest overvejet som en næste investering.

Denne særlige Bitcoin Edition iPhone X fra designeren Stuart Hughes kommer trillende med ægte krokodille skind på ryggen, 18 karat guld i rammen og et større antal diamanter i bitcoin mønten på telefonens bagside.

Denne særlige iPhone X koster fra 8.000 GBP eller ca. 70.000 kroner. Et greb i lommen vil nogen sige. Ikke jeg.

Den flyvende personbil
Flere store auto- og flyfabrikanter pusler med planer om en flyvende personbil. Et kombineret køre- og flyvetøj, der kan springe de evige køer på gader og veje – og lade bilisten (eller piloten) kigge hånligt ned på de andre trafikanter, når han eller hun svæver hen over dem.

Aeromobil er en af de meget få flyvende biler, som man faktisk kan købe i dag. Den kræver dog både kørekort til bil og pilot licens til små privatfly. Desuden ved ingen, hvad de danske toldmyndigheder og typegodkendelses kontoret siger til, at man lander en Aeromobil for næsen af dem.

Vinger og haleror kan klappes ud, så Aeromobil bliver luftbåren. I sammenklappet tilstand ligner den faktisk en almindelig bil.

Priserne begynder ved 1,3 mio. USD – ca. otte millioner kroner. Det første års produktion er allerede udsolgt, så man skal ikke regne med at blive kørende eller flyvende før i 2020.

Hvem sagde stor skærm?
Vi kan altid tale om kontrast, farve-ægthed, om 4K kvalitet eller surround sound indbygget. Men det eneste, der egentlig er værd at snakke om ved det nye C Seed TV, er dets størrelse.

262 tommer er verdens største tv på markedet lige nu. Samsung nærmer sig med noget lignende. ”The Wall” fra Samsung har en modulær skærm på 146 tommer. Men det er altså stadig 116 tommer mindre end C Seed.

Hvis man har en stor stue og en hel væg med ledig plads, kan dette monster-tv købes for ca. 500.000 USD – ca. 3,1 mio. kroner.

En meget tung MacBook Air
Lige nu går der rygter om, at Apple snart vil udsende en billig-udgave af sin MacBook Air laptop. Desto mere relevant er det at vise den dyreste variant, man kan købe.

Den fremstilles af de samme folk hos Stuart Hughes, der også forvandler iPhone X til noget meget ædelt.

Designereni London tilbyder en MacBook Air, der er pakket fuldstændig ind i platin. Det gør ikke ligefrem laptoppen mere let og luftig. Efter modifikationen vejer den over 7,5 kilo mod normalt omkring ét kilo.

Priser er i øvrigt også ”heavy weight”. 319.995 GBP eller ca. 2,7 millioner danske kroner.

 

Utopisk hovedlyd
Paris er kendt for sine mange modehuse og dyre Michelin restauranter, hvor man kan få sit kreditkort i platin eller sort til at hoppe og danse på no time.

Hvis man ikke er øm overfor sine frisure, kan man supplere det franske med et sæt af verdens dyreste hovedtelefoner.

Jeg kan desværre ikke sige noget om lydkvaliteten, men til den pris må man forvente det ypperligste fra de eksklusive Tournaire Utopia ”hørebøffer” fra Focal. Flotte er de i hvert fald med deres anvendelse af kulfiber, 18 karat guld og blødt lammeskind.

Prisen er lige så utopisk som navnet. 100.000 euro eller ca. 758.000 kroner.

Hvis uret skal vise både stil og tid
Jeg kunne selvfølgelig have fundet et dyrt, håndlavet schweizer-ur som tids-verdenens repræsentant i denne eksklusive Top-10. Der findes jo masser af klassiske ure, der koster en formue.

I disse tider taler de fleste imidlertid om smartwatches – eller i det mindste hybride armbåndsure, der kan fungere både med et urværk af små mekaniske dele. Og som har chips og Bluetooth indbygget, så uret kan kommunikere trådløst med en mobiltelefon.

Apple solgte faktisk på et tidspunkt en guld-version af sit Watch. Det kostede 17.000 USD eller godt 100.000 kroner. Men ok – Apple har aldrig været billig.

Alligevel når dét ur ikke mit udvalgte TAG Heuer til buksebenene. Det nye Connected Modular 45 fås nemlig i en ”Full Diamond” variant, hvilket man skal tage helt bogstaveligt.

Det schweiziske smartwatch er pyntet med ikke færre end 589 diamanter og koster derfor mindst 180.000 USD. Det svarer til ca. 1,1 mio. kroner.

Når højttalere er kunst
Danmark skal selvfølgelig også med på denne Top-10 over ædle gadges, som man faktisk godt kan bruge til noget. Hvis man har råd.

Høje priser og dansk – så kan det næsten være Bang & Olufsen, der skal levere et produkt til listen. Og da vil allerede har et tv med, bliver det så med højttalerne BeoLab 90.

De er bestemt ikke verdens dyreste. Jeg kunne godt finde nogle stykker, som man må bløde endnu flere penge for. Men BeoLab højttalerne er mere venlige og smukkere at have stående en de andre power monstre, jeg tænker på.

BeoLab 90 er ellers ikke nogen slapsvans, når det gælder ydelse. 8.200 watt kan de 18 enheder i hver højttaler levere.

Prisen – well 499.990 kroner pr. sæt på det danske marked.

Musik møblet er tilbage
Vinylplader oplever et imponerende comeback, og da ikke alle stadig har en gammel grammofon stående på loftet, er salget af pladespillere også mangedoblet de seneste par år.

Så måtte det eneste logiske næste skridt vek være at genoplive fordums musikmøbel, hvor alt var bygget pænt sammen, så lydanlægget ikke fyldte en halv stue og viste ledninger her og der og allevegne.

Amerikanske Wrensilva har som en af de første opdaget denne nye niche. Deres dyreste musikmøbel hedder M1. Det består af en god pladespiller, en  2 x 300 watts digital forstærker på basis af B&O IcePower teknologi og to højttalere med 8 tommer bas og 1 tomme diskant dome.

Under pladespilleren og mellem højttalerne er der god plads til at stille sine LP’er og andre småting. Er man træt af vinyl, kan Wrensilva M1 naturligvis streame musik trådløst ned fra internet.

Prisen er ikke engang specielt vild, når man tænker på, hvor meget man får med. 9.999 USD eller ca. 62.000 kroner.

Den vildeste spil-pc
Seriøs gamling – eller e-sport, som det hedder nu om dage – kan ikke bare klares med en ordinær pc eller en spillekonsol foran tv’et. Næhhh – ligesom med Formel 1 kræver det motorer og maskiner, der virkelig kan noget ekstraordinært.

Den nye OrionX spille-pc er ikke ligefrem køn, men den har altså to separate processorer, tre grafikkort og to separate SSD-drev til lynhurtig data backup.

Begge processorer hører til Intels kraftigste. Den ene er fra den utroligt kraftige Core X familie med 10 separate kerner. Grafikkortene er Nvidias Titan X, og for en sikkerheds skyld sidder er også en harddisk på 19 terabyte i det belyste kabinet.

At OrionX leveres som standard med 16 GB RAM, kan ligefrem lyde beskedent. Det er prisen op 26.599 GBP eller ca. 230.000 kroner bestemt ikke. Dertil kommer udgifterne til en stor skærm, gode højttalere og en behagelig specialstol at sidde i, når man nu kæmper sine virtuelle kampe i timevis.

 

Projektoren blæser prisen op
Hvis man hører til dem, der ikke bryder sig om store tv-skærme og hellere vil se sine film og serier direkte på væggen eller et lærred, man trækker ned fra loftet – så kan man svært finde en bedre video projektor end Sonys LSPX-A1 4K.

Selve projektoren er pakket ind i syntetisk marmor – oh rædsel – men outputtet er til gengæld excellent. Takket være en laser kan projektoren aflevere en lysstyrke på 2.500 lumens, der kan blæse et skarpt billede op i 120 tommer og 4K kvalitet.

Sony projektoren skal kun stå 30 centimeter fra væggen og fylder derfor meget mindre op i landskabet end det billede, den sender op på væggen. Prisen – well 30.000 USD eller ca. 260.000 kroner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi luksus for rumpetter