Lenovo kaster sig ud i klap-bølgen

Hvidliste er bedre end at sortliste

Normalt bruger betegnelsen sortlistning, når man taler om pc’er og metoder til at bekæmpe virus, spyware, hacker-angrev, spyware og andre typer farlig software – ofte kaldt malware som fælles begreb.

Problemet er imidlertid, at der dagligt udsedes flere millioner filer med ny ondsindet programkode via internet. Inden alt det er registreret i firewalls, får der let mange timer eller flere døgn.

Samtidig kommer der en stigende trussel fra krypterede filer med ondsidet kode i. De kan ofte overliste selv en god firewall.

Findes der så ikke en bedre fremgangsmåde end bruge ”black-listing”?

Jo da, hævder det australske softwarehus Airlock Digital. Nemlig den præcist omvendte vej. Ved at bruge ”white-listing” på sin computer.

Ideen går ud på, at pc’en kun kan afvikle programmer, som er godkendt. Hvis det er ”hvid-listet” får det lov til at køre med det samme.

Hvis det er ukendt, vil Airlock først analysere softwaren grundigt. Bliver det vurdere som farligt, bliver det sort-listet og isoleret. Er det ok, kommer programmet på den hvide liste.

Airlock registrerer og overvåger alle hændelser i real-tid på sin centrale Management Server. På den måde vil en liste med alle hvid- og sort-listede programmer være konstant opdateret for alle efterfølgende brugere af samme software.

Airlock har på kort tid opnået stor udbredelse i Australien, New Zealand og Indien. Her er ”white-listing” systemet blevet populært især i den offentlige sektor – og efter at den australske sikkerheds-tjeneste ACSC kræver, at alle kommunale, regionale og statslige it-systemer skal bruge metoden for at sikre sig mod cyber-angreb.

Airlock er nu også landet i Danmark, hvor Consista med kontorer i Næstved og Esbjerg har sikret sig agenturet. Consista er en hurtigt voksende leverandør af it-services til både små og store virksomheder. Consistas kunder spænder lige fra det lokale vandværk til ARKEN Museum for Moderne Kunst.

Airlock kører både på pc’er og servere. Prisen begynder ved 499 kroner exkl. moms for en klient pr. år. Beløbet faldere med antallet af købte klienter.

Consista gør opmærksom på, at Airlock ikke er den hellige gral, der løser alle sikkerheds-problemer. Systemet sørger for, at ingen farlige filer kan gøre skade på en computer. Men det forhindrer ikke, at malware kan ligge på maskinen.

Derfor anbefaler Consista, at man bruger et godt antivirus-program ved siden af Airlock. Så vil man til gengæld være sikret meget effektivt.

Man skal blot sørge for at lade antivirus programmet skanne pc’ens harddisk med regelmæssige mellemrum – f.eks. en gang om ugen. Her kan farlige filer så blive fjernet, efterhånden som de bliver kendt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lenovo kaster sig ud i klap-bølgen