Sonos klar med soundbar i topklassen

Hvem spiser mon mest kød?

Det er et velkendt reklame-billede, at amerikanere og australiere står ved grillen med kæmpestore bøffer stegende på. Steaks, okse-burgere og fede spiser er ofte lig med især USA, hvilket så også afspejler sig i den gennemsnitlige amerikaners overvægt og helbreds-tilstand.

Myterne bliver nu bekræftet af en analyse fra den internationale økonomi-organisation OECD. Her ligger netop yankees og aussies øverst på verdens-ranglisten over de største kødspisere.

En gennemsnitlig amerikaner fortærer 99 kilo kød om året – 219 lbs i grafikken. Kyllinger – og de feder jo egentlig ikke – udgør den største kilde af kød for en US-borger. Halvdelen (99 lbs) kommer fra kyls, mens okse kommer på andenpladsen med 58 lbps og svin med 51 lbs. Det svarer henholdsvis til 26,3 og 23,1 kilo.

(Infografik: Statista.com)

Australien kommer ikke overraskende på den globale andenplads i kødspisere, mens Argentina trillet ind på tredjepladsen. Det sydamerikanske land er berømt for sine steaks og slår faktisk USA på fortæring af oksebøf. Hver argentiner spiser 88 lbs oksekød om året – det er ca. 40 kilo.

Danmark er desværre ikke med i OECD’s måling af kødspisere. Det nærmeste land på os er Norge med 13,7 kilo og Storbritannien med 11,7 kilo om året. Velbekomme…,

(Indledningsfoto til artiklen: vika-imperia550 / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonos klar med soundbar i topklassen