Så stærk er Spotify i Danmark

Huawei tror fortsat på App Gallery

Verdens største telefabrikant – Huawei – lever i oprørske vande for tiden. Donald Trump i det Hvide Hus vil helst smide Huawei helt ud af det amerikanske marked, mens Mette Frederiksen på Christiansborg  regering vil forhindre kineserne i at komme tæt ind på både Danmarks og Færøernes fremtidige 5G netværk.

Midt i stormvejret holdt Huawei i går et virtuelt  Global Analyst Summit i sin hjemby Shenzhen. Her forsøgte den kinesiske telegigant at overbevise markedet, journalister og analytikere om, at den fortsat er på rette vej – og opad.

I går fortalte Huawei bl.a. om sit App Gallery, der er en direkte konkurrent til Googles Play butik og Apples AppStore. Målet er at skabe et tredje øko-system for apps nu, hvor Huawei er udelukket fra at bruge Googles infrastruktur med f.eks. Maps, YouTube, Gmail eller Play.

Ifølge Huawei er App Gallery kommet op på 420 millioner brugere i første kvartal af 2020. Det er 120 millioner flere end for et år siden.

Den store fremgang kan næppe undre, al den stund Huawei har lanceret to af verdens bedste smartphones i den periode. Både den nye P40 og lidt ældre Mate 30 ligger helt i top, når det gælder kameraer på mobiltelefoner.

Siden i fredags har tyskerne kunnet købe en lettere modificeret Huawei P30 Hew Edition t elefon, som har Googles apps og services ombord. (Foto: Huawei Central)

 

Huawei glemmer dog at oplyse, hvor stor en del af de mange App Gallery brugere der kommer fra hjemmemarkedet i Kina. Her har Huawei en markedsandel, der kan sammenlignes med iPhones’ i Danmark. Nemlig mellem 40 og 50 procent.

I Danmark satser Huawei også benhårdt på at få udbredt App Gallery. Huawei forhandler med mange store og små softwarehuse om at få flyttet deres apps over på Huaweis Android-baserede styresystem.

Af samme grund vil Huawei f.eks. ikke sælge den i udlandet meget omtalte P30 New Edition telefon på det danske marked.  Det er en lettere forbedret udgave af den ét år gamle P30, der lige nåede at undgå at blive ramt af USA’s boykot.

P30 New Edition skal derfor sælges i f.eks. Tyskland med Googles originale Android pakke ombord. Det bliver til en meget billig pris, men ok – den grundlæggende elektronik inklusive processor er lidt gammeldags.

Ved Shenzhen konferencen fortalte Huawei også, at der nu er 1,4 millioner udviklere registreret verden over, som udvikler software til App Gallery. Det er 15 procent flere end for fire måneder siden og en fordobling på et år.

Igen manglede der dog detaljer om, hvordan det går med at få de store internationale app bestsellere flyttet over – f.eks. Facebook, Instagram eller Spotify. I Danmark vigtige lokale apps som MobilePay, Rejsekort osv.

Huawei er endt i modvind hos både den amerikanske og den danske regering. (Foto: Huawei / Weibo)

 

Huawei prøver bl.a. at hjælpe udviklerne med at skabe avancerede apps, der udnytter styresystemets særlige egenskaber og features. Det kan f.eks. være indkøbs-funktioner inde i app’en, kunstig intelligens eller direkte adgang til Huawei telefonernes kameraer.

”Vi skal komme endnu tættere på vores partnere – udviklerne – for at skabe de apps, som forbrugerne efterspørger. De sker gennem vores ”glocal” strategi, hvor vi sikrer, at vigtige nationale apps er til rådighed i bestemte lande,” forklarede Eric Tan. Han er Huaweis chef for forbruger-rettede cloud services.

Huawei siger, at App Gallery nu er til rådighed i over 170 lande verden over. Det gør App Gallery til den tredje store globale app platform efter Google Android og Apple iOS.

Antallet af Huawei telefoner, tablets, ure og andre netværks-enheder, der kan bruge Huaweis Mobile Services (HMS) platform, er steget med 130 millioner i det seneste år. Lige nu er der 650 millioner.

Desuden har Huawei produceret 15 millioner 5G telefoner i årets første kvartal. Det svarer til 33 procent af alle 5G smartphones i verden i januar, februar og marts.

Selvom det alt sammen lyder meget positivt og optimistisk, har Huawei ved andre lejligheder indrømmet, at koncernen har problemer uden for Kina. Faktisk er Huaweis første-prioritet at overleve, skriver kinesiske medier.

Mange danskere går glip af markedets bedste kameraer på en mobil, når de vælger Huawei P40 Pro fra på grund af de manglende Google apps og services. (Foto: Huawei)

Huaweis modvind blev stærkere i den forløbne weekend, efter at USA strammede sine sanktioner mod den kinesiske it-gigant. Nu skal alle chip-fabrikanter i verden, der bruger amerikansk udstyr, design software og patenter til at fremstille elektronik, have tilladelse fra USA’s handels-ministerium, før de fremstiller ting til Huawei.

I Danmark er Huawei også røget i de store nyhedsmediers søgelys på det seneste, fordi virksomheden bl.a. skal have truet Mette Frederiksen med sanktioner fra andre kinesiske firmaer, hvis Huawei blev udelukket fra at levere udstyr til det danske 5G mobilnet.

Huawei beskyldes bl.a. for at indbygge ”bagdøre” i sine systemer, der gør det muligt for kinesiske efterretnings-tjenester at udspionere teletrafikken i andre lande. Påstanden er aldrig blevet bevist, og Huawei afviser naturligvis kategorisk.

Den anden anklage går ud på, at Huawei står i ledtog med den kinesiske regering. Den kan Huawei nu svært afvise, efter at Kina har svaret vredt igen på USA’s stramninger over for landets største tele-fabrikant.

I lørdags truede regeringen via det statsligt kontrollerede medie ”China Global Times” med at tage modforholdsregler mod amerikanske virksomheders forretninger i Kina. Navne som Apple, Cisco, Qualcomm og Boeing blev direkte nævnt….

(Indledningsfoto til artiklen:  Gizmochina)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så stærk er Spotify i Danmark