Så gamle er vi i år 2100

Gør din mobil mere grøn

Det er egentlig sjældent, at mobiltelefoner bliver trukket med ind i diskussionen, når folk drøfter klima, forurening og en miljørigtig fremtid. Selv de mest mørkegrønne politikere og aktivister skyder selfies i stor stil.

Når telefonerne så engang imellem bliver trukket med ind i argumentationen, drejer det sig som regel om de sjældne grundstoffer og jordarter, som er nødvendige for at bygge moderne elektronik.

Metaller bliver f.eks. udvundet under kritisable forhold i Afrika, hvor man hverken tager hensyn til forurening af naturen i minerne eller arbejdernes løn og sundhed.

Desuden er de såkaldte ”rare earth” metaller et kildent emne i handelskrigen mellem USA og Kina. Bortset fra Australien er Kina langt den største leverandør i verden af de sjældne metaller og grundstoffer.

Man kan dog også gå til miljø og mobiler på en meget mere ”jordnær” måde. Eller skal vi kalde det ”mere enkel.” Det er at udskifte sine sædvanlige smartphone covers af plastik med ét af 100 pct. genbrug.

Californiske Nimble bygger beskyttelses-covers til mobiler, USB-kabler og oplader, der er 100 pct. fremstillet af gamle plastik-flasker. De findes i flere modeller, der passer til markedets mest populære mobiler.

Desuden kan man vælge mellem flere naturlige farver i blåt, grønt, sort og lyserødt, der skal minde brugerne om, at de skal passe godt på skov, oceaner, undergrund og marker med vilde blomster.

Oveni i de miljø-rigtige covers og kabler lover Nimble også at donere mindst fem procent af sine indtægter til forskellige klima-projekter. Det er f.eks. Coral Reef Alliance, Seabin Foundation, CarbonFund.org, Wildcoast og Seasave.org.

Nimbles produkter kan enten købes online, gennem flere miljø-organisationer eller som den af Nimbles Ocean Club. Som medlem her får man sendt et nyt cover hver måned, og et beløb af sit abonnement bliver givet videre til en velgørende grøn organisation.

Nimbles Bottle Cases er ikke kun fremstillet af gamle plastik flasker. De nye covers kan selvfølgelig også genbruges . De er godkendt til formålet af miljø-myndigheder i en række lande.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så gamle er vi i år 2100