Google bruger formue på at bekæmpe EU

Garmin har nye assistenter til cyklen

Det er længe siden, at cykelcomputere var sådan en ”gnalling”, man havde siddende på styret – og som kunne vise hastighed, klokkeslæt og gennemsnits-fart på et halvdårligt LCD display.

I takt med udbredelsen af smartphones og smartwatches lever moderne cykelcomputere i høj grad op til betegnelsen ”computer”. Det gælder ikke mindst de modeller, som Garmin strør ud med løs hånd.

De seneste nye Garmin Edge 530 og 830 har f.eks. indbygget GPS til navigation og præcis sted-bestemmelse. De kan måle cykelrytterens præstationer og helbred, og de har nye sikkerheds-funktioner, der gør computeren praktisk anvendelig i al slags terræn.

Dertil kommer skægge nye features, som mountain bikere vil elskere. Garmin Edge 530 og 830 kan nemlig tælle antal hop undervejs, hoppenes længde og hang time i luften. En ny ClimbPro funktion kan samtidig automatisk vise den resterende stigning og kategori for hver stigning,

Forskellen på Edge 530 og 830 er primært antallet af funktioner – og at 830’eren har en touch skærm i stedet for fysiske knapper. Begge har en 2,6 tommers farveskærm. De er vand- og støvtætte, kan tåle stød og betjenes i regnvejr eller med handsker.

Hvis Edge computerne kombineres med ekstra sensorer og en smartphone app, kan de også give mange værdifulde informationer om cykelrytterens krop. For eksempel, hvordan han eller hun klarer sig ved forskellig temperatur, fugtighed, højde og belastning. Computeren vil så advare om, at det er på tide at drikke væske eller holde en pause.

Edge 830 kan bl.a. vise detaljer om de bakker og bjerge, man har kæmpet sig op ad på sin mountain bike.

Edge 530 og 830 vil huske de mange data fra cykelturen. De kan så vises grafisk eller i oversigter over f.eks. den seneste uges præstationer. Entusiaster vil ud fra disse informationer kunne aflæse, om rytterens træning har været afbalanceret eller fokuseret nok.

Naturligvis er cykelcomputerne kompatible med Garmins digitale trænings-programmer, der ligger i apps som Garmin Connect eller TrainingPeaks.

Navigations-delen i de nye Garmin gadges indeholder bl.a. sving-for-sving-navigation og navigations-varsler, der informerer ryttere om skarpe sving forude.  Derudover giver Edge 830 cykelryttere mulighed for at skabe nye ture og ruter direkte på deres enhed.

Navigationen kan også sættes til at vise de mest populære veje i det lokale områder. Det vil sige de ruter på veje, gader, bjerge og grus, der bliver brugt af flest andre. Farer rytteren vild undervejs, vil Edge cykelcomputeren automatisk lede ham eller hende tilbage til ruten.

Mountainbike-modellerne kommer desuden med data fra Trailforks app’en integreret i Garmins cykelkort – herunder detaljerede kort over ruter fra mere end 80 lande med trail-bedømmelser. Ryttere vil kunne se ruterne i detaljer direkte på deres cykelstyr. Det vil hjælpe dem med at finde de ruter, der passer bedst til deres niveau.

Endelig er der sikkerheds-funktioner, der bl.a. omfatter af sporing af en bortkommmet rytter. Man kan også sende gruppe-meddelelser til hinanden, når man er flere undervejs på tur. Der er også automatisk nødopkald til forud-bestemte telefon numre.

De nye Garmin cykelcomputere har sikkerheds-funktioner mod både tyveri og ulykker. Er det gået galt, kan Edge enhederne automatisk ringe efter hjælp.

For ekstra sikkerhed er Edge 530 og Edge 830 kompatible med Varia™-serien af sikkerhedsenheder, herunder den bagudvendte RTL510 radar og UT800 smart-forlygten.

Hvis en rytter stopper for at spise eller kigge på udsigten, vil den nye PIN-beskyttede cykelalarm automatisk markere på rytterens smartphone, hvis cyklen bliver flyttet.

Endelig er det muligt at lægge ekstra apps og widgets ind på cykelcomputernes display. Det kan f.eks. være AccuWeather Minute Cast til at vise den aktuelle vejrudsigt eller Yelp til at finde de nærmeste cafeer og cykelforretninger.

Med de mange avancerede funktioner er Garmins nye Edge 530 og 830 ikke ligefrem billige. Priserne ligger fra 2.500 til 4.000 kroner. Begge cykelcomputere kører op til 20 timer på en batteri opladning…..

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google bruger formue på at bekæmpe EU