Tag oplader i bukselommen

Facebook tilbage på ret kurs

Det kan godt være, at hele verden hidsede sig op over Facebook skandalen, hvor snedige folk fra Cambridge Analytica lokkede private informationer ud fra over 41 millioner mestendels amerikanske Facebook brugere.

Tingene glemmes dog hurtigt. I hvert fald hos de mennesker, der lever af at købe og sælge aktier – og de tilhørende magtfulde børs-analytikere.

Lige før weekenden vendte Facebooks aktiekurs nemlig tilbage til samme niveau, som den havde, før skandalen rullede fra den 17. marts. Faktisk var Facebooks aktiekurs 0,2 pct. højere. På 185,53 USD.

Det kan selvfølgelig ændre sig igen, når de amerikanske børser åbner her i eftermiddag, men hvis det sker, vil det næppe være Cambridge skandalens skyld.

I den mellemliggende periode, mens skandalen rullede, og politikere råbte op – tabte Facebook 320 milliarder kroner i markedsværdi. Det skete på bare to dage.

Men nu ser Facebook altså ud til at være tilbage med fuld styrke. Imponerende og på samme tid tankevækkende. For, hvad er det, der styrer aktiernes op- og nedture?

Jeg skal ikke kunne sige, om Mark Zuckerbergs mange undskyldninger over for både sine over to milliarder medlemmer – eller de alenlange diskussioner i USA’s parlamenter – har virket beroligende på markedet.

Men mon ikke den hurtige rekonvalescens snarere skyldes, at Facebook har afleveret flotte regnskabstal for første kvartal af 2018 – altså inden Cambridge Analytica sagen blev offentligt kendt?

Desuden er Facebook brugerne selv ganske upåvirkede af skandalen. Som jeg skrev her på Leifshows.dk for nogle dage siden, har halvdelen af brugerne ikke ændret ved deres Facebook vaner. Kun fem pct. har droppet ”fjæset”, mens 26 pct. besøger det sociale medie mere, end de har gjort før.

I virkeligheden har Cambridge Analytica måske været en god øjenåbner for en masse mennesker, der naivt siger ja til at deltage i alle mulige analyser og konkurrencer – ofte med udspring i Facebook – uden at ane, hvor mange personlige informationer man så giver tilladelse til.

Oveni kommer så EU’s nye GDPR regler om personfølsomme oplysninger og behandling. Den har været med – sammen med Cambridge skandalen – til at tvinge Facebook, Twitter, Google osv til at åbne meget mere for deres skatkister om os. Og vigtigt – lade os slette og tømme indholdet….

Infografik: www.statista.com/)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag oplader i bukselommen