Hvad gør Facebook i 2020?

Facebook er verdens mest udbredte app

Om meget kort tid er det slut med andet årti i dette årtusinde. Igen er der en ekstra god anledning til at kigge tilbage og tjekke, hvad der egentlig er sket i verden, siden vi fejrede indgangen til 2010’erne.

På teknologi-fronten har de seneste ti år uden tvivl været smartphonens gennembrud. Apple præsenterede sin første iPhone i juni 2007, men det var først et par år senere, at salget for alvor tog fat i mennesker over hele jorden. Inklusive lille Danmark.

Siden er det gået voldsomt stærkt for alt, hvad der har med mobil kommunikation at gøre. De mobile net er blevet mere udbredte og samtidig meget hurtigere. Inden længe kommer 5G med hastigheder, som vi kun kunne drømme om for ti år siden.

Ingen smartphone, tablet eller laptop dur imidlertid til ret meget uden software. I dag har hver mobilbruger typisk mellem 30 og 40 apps liggende på sin mobil. Nogle bliver tændt mange gange om dagen – andre kun en gang imellem.

Facebook dominerer totalt listen over de seneste 10 års mest populære apps på mobiltelefonen. (Infografik: App Annie)

Tænke sig, at vi i dag kan leje en bolig direkte fra mobilen, få maden leveret hjem til døren. Vi kan spille avancerede online games på telefonen, betale regninger og hinanden via MobilePay, få svar på alle vores spørgsmål på brøkdele af et sekund osv.

Helt utænkeligt i 2010, men normalt i 2020.

Det seneste årti har også været de sociale mediers globale gennembrud. Det er noget, som kan ses, når analysefirmaet App Annie tjekker, hvilke apps der er de mest udbredte.

Kigger vi tilbage på det seneste årti, er Facebook lige så dominerende som i dag. De fire mest downloadede apps til mobiltelefonen i de seneste 10 år kommer fra Facebook. Meget mere dominerende kan man svært blive.

(Foto: Meghan Schiereck / Unsplash)

Først nede på en femteplads efter Facebook, Messenger, Whatsapp og Instagram dukker Snapchat op på Top-10 listen. Også den er en app til sociale medier – som otte af de ti mest populære apps siden 2010.

Det fortæller noget om, hvor stor indflydelse sociale medier har fået på vores liv og dagligdag i det seneste årti. Kun Skype og den kinesiske UC Browser er ikke ”sociale” i det fornemme selskab af de oftest downloadede apps.

Gælder det apps, som man skal betale for, ligger Netflix næppe overraskende nummer ét. Tinder kommer ind på en andenplads og er dermed verdens mest populære dating-app. Spotify markerer sig på en global syvende-plads på en betalings-top-10, der er domineret af apps til video streaming og musik i USA og Kina.

Spil-apps var ikke særlig udbredte for 10 år siden, men de er kommet efter det. I takt med mobiltelefonernes udvikling med stærkere processorer og større skærme kan selv avancerede computerspil i dag afvikles i hånden. Sådan helt bogstaveligt.

De mest downloadede spil apps gennem de seneste 10 år. iPhone og Android er lagt sammen. (Infografik: App Annie)

Ifølge App Annie er Subway Surfers det mest downloadede app spil i de seneste 10 år. Det er nok en overraskelse for mange, men kan bl.a. forklares med en enorm popularitet i Indien. Alene 15 procent af downloadene kommer fra det store land i Asien.

For et par år siden skabte Pokemon Go en global feber blandt børn og barnlige voksne verden over. Da feberen var på sit højeste, så man tusinder af mennesker gå rundt med næsen i mobilen for at opspore uhyrer og samle bonus point. Nogle var så optaget af Pokemon Go, at de kom til skade, når de gik ud foran biler og tog eller faldt ned fra skrænter.

Alligevel når Pokemon Go kun op på en global syvende-plads over de mest downloadede spil apps gennem de seneste 10 år. Måske fordi spillet kun har fire år på bagen….

(Indledningsfoto til artiklen: Jens Johnsson / Unsplash)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad gør Facebook i 2020?