Østjyder får flest digitale lommepenge

Dyson genopfinder solen indendørs

I USA kalder man stadig en støvsuger for en ”Hoover”, mens fotokopi maskinen selv efter årtier kaldes en ”Xerox”. Næsten samme status har iRobot på det seneste opnået med sin Roomba, der bare er betegnelsen for en robot støvsuger.

Britiske Dyson gør sig store anstrengelser for at komme op i samme liga, hvor ens navn er lig med en produkt betegnelse – uanset hvem der måtte have fabrikeret dimsen.

Når vi taler om batteridrevne støvsugere, er det lykkedes meget godt for mange-millionæren James Dyson. Han har nu flyttet hovedsædet for sit imperium til Singapore, fordi han ikke ville bo i England efter et Brexit.

Udefra ser Dyson næsten helt uskyldig ud. Indvendigt er den high tech til fingerspidserne.

Dernede fra Asien fortsætter Dyson med at lancere nye lækre, men dyre husholdnings-apparater i anderledes design. Det gælder f.eks. ”supersoniske” hårtørrere og ventilatorer uden propeller.

Det seneste nye fra Dysons hånd er en bordlampe. Lyder lidt ordinært – måske. Men ikke, når James Dyson og hans undersåtter har haft fingre og ideer med i spillet.

Den nye LightCycle lampe kan først og fremmest mime det naturlige sollys. Dernæst kan  den automatisk justere lysets varme efter omgivelserne eller tidspunktet på dagen. Og så kan dens pærer holde i 60 år. Det vil sige det meste af livet for mange mennesker. Før de er 20, vil de normalt ikke have råd til at købe en LightCycle fra Dyson.

Den nye Dyson lampe kommunikerer trådløst med en app på mobiltelefonen, der fortæller den klokkeslet og placering i verden via GPS. Her kan man også manuelt indtaste, hvor gammel lampens bruger er.

Dyson har designet sin nye lampe ud fra kendsgerningen, at menneskers krops-ur og cirkadiske rytmer – dem, der bestemmer, hvornår man er søvning – er bundet til døgnets rytme af naturligt lys.

Meget enkelt forklaret, kan LightCycle kopiere det udendørs lys ind i huset og til de lokaler, man befinder sig mest.  For at gøre det har Dyson udviklet en kompliceret – og hemmelig – algoritme, der styrer lampens lys.

Indeni lampen sidder tre kolde og tre varme LED pærer, hvis indbyrdes lysstyrke kontrolleres af en tilhørende app. Med andre ord fungerer Dysons nye lampe kun perfekt, hvis man har en smartphone.

Den bruger nemlig mobilens GPS og ur til at analysere sin egen fysiske placering i verden og klokken på det tidspunkt, man tænder for lyset.

Når algoritmen ved, hvor den er, kan den også automatisk justere højden. Lyset varierer jo, alt efter om man sidder i niveau med hav-overfladen eller et par kilometer højere på et bjerg.

Altså – med en LightCycle lampe foran sig vil lyset, der stråler ned på en, være perfekt justeret i styrke og farve-temperatur. Ligegyldigt om man sidder på Ækvator, tæt på Nordpolen – og tilpasset til årstiden og det eksakte klokkeslæt på dagen. Woww!

Her ses den nye LightCycle lampe (til venstre) sammen med to andre Dyson nyheder. Det er Cyclone V11 støvsugeren, der hænger på væggen i midten. Og så er det Cool Me luftrenseren til højre.

Men tro nu ikke, at det er det hele. Dyson lampen kan skam mere. Via en menu i app’en kan man lade LightCycle fin-indstille sit lys efter brugerens alder. Mere drøn på til ældre mennesker – mere afdæmpet til unge. De har jo som regel bedre øjne.

Dysons nye lampe kan tændes og slukkes på et touch panel over LED pærerne. Her kan man også dæmpe eller forstærke lyset manuelt. Vil man lade LightCycle bestemme lyset, rører man bare ved en Ambient knap, der sidder på lampens fod.

Som altid hos Dyson er teknologien gennemført til selv den mindste detalje. Materiale valget er fornemt, og via et genialt varme-afløb ledes varmen væk fra LED pærerne. Det får dem til at holde længere – mindst 60 år.

Jeg kender endnu ikke de danske priser for den revolutionerende bordlampe. I USA skal den koste fra 600 USD eller ca. 4.000 kroner….

https://www.youtube.com/watch?v=U-2t5wVhPIc

Lampehovedet er meget avanceret med tre koldt- og tre varmt-lysende LED pærer. Varmen fra dem ledes automatisk væk, så de ikke slides for hurtigt.

LED-pærerne i den nye Dyson lampe skal holde i 60 år, før de trænger til udskiftning.

 

 

https://www.dyson.hk/en-HK/lighting/lightcycle/overview.aspx

 

https://www.slashgear.com/dyson-v11-vac-cool-me-purifying-fan-lightcycle-lamp-break-cover-20570575/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Østjyder får flest digitale lommepenge