Sonys nye XZ4 markedets hurtigste?

Disse mennesker er lavet af AI

Hvis I ikke ved det i forvejen, lever vi i en verden, hvor tingene er what-you-see-may-not-be-what-you-get (WYSMNBWYG). Tag bare de fotos, som I ser i toppen af denne artikel.

Disse smukke unge mennesker på billederne er nemlig ikke ægte. Der genereret af kunstig intelligens (AI) for at skabe idealer. De bygger på tusinder af rigtige menneskers udseende – og så har en computer taget det bedste fra alle og samlet det i én kunstig person.

De tankevækkende billeder kommer fra en ”Style-based Generator Architecture for Generaytivr Adversarial Networks”, som er udviklet på det amerikanske Cornell University.

“Celebrity Porns” kom i overskrifterne for knap et år siden, fordi man med app’en “Deepfakes” kunne manipulere helt utroligt på videoer – uden at skulle bruge en levende dobbeltgænger.

At computere kan manipulere menneskers udseende, er der i sig selv ikke noget nyt i. Tænk blot på på Adobe Photoshop programmet, som er involveret i stort set alle reklamefotos i dag. Selv helt almindelige smartphones har software indbygget, der kan forskønne de fotos og selfies, som vi tager.

Det opsigtsvækkende ved det nye AI system fra Cornell University er, at det kan skabe billeder af folk, der er så realistiske, at ansigterne ser mere ægte ud end menneskene selv. De er meget mere naturlige ende billeder af kendisser på internet, der har været en tur gennem filtre og foto-redigering.

Den store fabrikant af grafik-kort og -chips, NVIDIA, har været med til at finansiere det nye system. Ikke uden grund. Mulighederne er jo fascinerende. Også kommercielt. Omvendt må man håbe, at NVIDIA også har folk ansat, som kan se farer og risici ved den nye teknologi. Og som har indflydelse i den store virksomhed.

Den kunstige intelligens går jo langt videre end ”photo-shopping”: I princippet kan man tage et vilkårligt billede fra internet, skabe en helt ny person ud fra det – og det vil være helt umuligt at finde frem til originalen – dét. Der kaldes Reverse Image Search.

Her er “Deepfakes# software brugt på en meget kendt personlighed. Med den nye kunstigt intelligente software fra NVIDIA og Cornell University kan man gøre illusionen endnu mere perfekt. (Foto: Deepfakes)

Forsmagen på en verden, hvor ingen ved, hvad der er ægte, og hvad der er falsk, fik vi for knap et år siden. Da dukkede fænomenet ”Deepfakes” op.

Her kan man ikke kun lægge nye, helt utroligt naturtro stemmer ind på digitale videoer med personer på. Deepfakes resulterede også i en mindre bølge af falske ”celebrity pornoer”.

Den slags har eksisteret i adskillige år, men de har altid haft en dobbelt-gænger involveret, som lignede en kendt skuespiller, politiker, kongelig eller sportsperson.

I dag kan man klare sig helt den dobbelt-gænger. I stedet (mis-)bruger man kunstig intelligens og en stærk pc til formålet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonys nye XZ4 markedets hurtigste?