Ældre danskere elsker e-handel

Denne mobil er til at trække i

I det seneste år har vi fået at vide flere gange, at folde-telefoner bare lige er sagen. Med Samsung og Huawei i spidsen dukkede der spændende nye klap-koncepter op for 12 måneder siden.

Derpå gik der skuddermudder i markedsføringen. Samsung måtte trække sin Galaxy Fold tilbage fra markedet på grund af tekniske vanskeligheder, og Huawei valgte kun at sælge sin Mate X på det kinesiske marked.

I år har signalerne vendt. Nu kan vi faktisk købe generation 2 af foldemobilerne. De er stadig meget dyre, men bestemt ikke mindre interessante. Samsung er ude med sin nye Galaxy Z Flip. Det samme er Motorola med sin Razr, mens Huawei regner med at have sin Mate Xs klar til april. Alle tre i Danmark denne gang.

Her ses TCL konceptet i to dele. Det kunne dog nemt udvides til tre. (Foto: TCL)

Kommer der så ikke flere? Mer vil jo have mer, og et større udvalg plejer også at presse priserne ned til et mere fornuftigt niveau, hvor flere kan være med.

Kinesiske TCL kunne sagtens være den næste. TCL har tidligere vist en foldemobil. Lige nu ser det dog ud til, at koncernen, der også står bag mobilmærker som Alcatel og Blackberry, hellere vil tale om at skubbe og trække fremfor at folde en smartphone.

TCL’s nyeste påfund har et såkaldt ”rolling display”. Ideen er, at man kan trække telefonen i bredden, så den bliver dobbelt eller tre gange så stor. Faktisk kan mobilen i udtrukket tilstand bruges som en tablet.

Hvad med en tre-vinget smartphone? (Foto: TCL)

Samme grundlæggende koncept viste LG for et år siden med OLED rulle-tv. Ligesom med et lærred til projektoren kan skærmen trækkes ud efter behov. Ved tv’et foregår det dog fra top til bund, mens TCL udvider sig i siderne.

Fordelene i forhold til klaptelefonerne fra Huawei, Motorola og Samsung skal være, at TCL’s AMOLED display ikke udsættes for samme fysiske belastninger. Det skal ikke foldes op og i hele tiden, hvilket er hårdt for et helt nyt skærm-materiale. Desuden skal TCL kunne klare sig uden sårbare hængsler til at holde telefonens halvdele sammen.

I direkte sammenligning med rivalerne er TCL’s koncept da også imponerende slank og let. Indenbords sidder en lille flok motorer, der på et knaptryk udvider skærmen fra sine normale 6,75 tommer til 7,8 eller omvendt.

I fuldt udtrykket tilstand har man en 7,8 eller 10 tommers tablet at arbejde med. (Foto: TCL)

Er det ikke nok, bruger man telefonens tredje led. Her kan man med et par klik på en tablet på 10 tommer til en stor mobil på 6,7 tommer og en skærm i det aflange 20,8:9 format. Ideelt til at se biograffilm på.

TCL viser sin idé som et koncept uden elektronisk indmad. Man kan derfor ikke afprøve, om teorien også fungerer i praksis. På den anden side ser prototypen ganske færdig ud, så TCL har en printplade med Snapdragon 865 og tilhørende hukommelse klar.

Designet ser flot ud, men det bliver sikkert dyrt at realisere. Omvendt koster Samsungs, Huaweis og Motorolas folde-mobiler jo også et pænt stykke over 10.000 kroner. Hvis der er kunder til dem, er der helt sikkert også til TCL….

(Indledningsfoto til artiklen: TCL)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ældre danskere elsker e-handel