Her er verdens hurtigste internet

Politi: Pas på videomøder

Video-konferencer via internet er blevet det helt store hit, mens Corona pandemien har raset. Tusinder af danskere arbejder nu hjemmefra.

Mange firmaer har desuden opdaget, at de kan spare penge på flybillettet ved at holde video-møder med kolleger, leverandører og kunder i andre lande.

Den nye online trend er dog ikke uden risiko. Flere af de nye video-apps – og først og fremmest bestselleren Zoom – har vist sig at være lige så hullede som en schweizer-ost.

Samtidig omgås folk lemfældigt med passwords og brugernavne,  som deles via sociale medier, hvor alle kan se med. Også hackere og data-kriminelle, der gerne vil se med eller bare forstyrre video-møder for sjov skyld.

Video-konferencer har fået deres store gennembrud under Corona pandemien. Vær dog forsigtig, når I bruger dem, advarer Rigspolitiet. (Foto: Microsoft)

Udbredelsen af hacking og forstyrrelser har nu fået et så stort omfang, at Rigspolitiet har udsendt en advarsel via Twitter. Her skriver politiet, at det for tiden mange anmeldelser om uvedkommende personer, der afbryder både private og firma-mæssige videomøder:

”Under COVID-19 er videomøder blevet anvendt i stor stil, mens mange mennesker har arbejdet hjemmefra og stadig gør det. Den uønskede indtrængen i videokonferenceopkald sker typisk, fordi et link eller adgangskode til videomødet er blevet offentliggjort på sociale medier eller lignende,”., skriver Rigspolitiet på Twitter.

Afbrydelserne kan betyde, at den eller de uvedkommende fåradgang til fortrolige oplysninger. Desuden benytter freds-forstyrrerne skærmen til at vise krænkende indhold eller spam midt inde i videomødet.

Hackere har fundet en ny legeplads – nemlig de mange videomøder, som både private og virksomheder holder i øjeblikket. (Foto: Gerd Altmann / Pixabay)

Rigspolitiet har derfor en række gode råd, der kan være med til at forhindre hacking af video-konferencer:

  • Undgå at dele linket til videomødet offentligt.
  • Send i stedet en personlig invitation til de mennesker, der skal deltage i mødet.
    Tjek videokonference platformens muligheder for privat- og sikkerheds-indstillinger.
  • Anmeld det straks til politiet, hvis uvedkommende trænger ind i et videomøde og forstyrrer, så anmeld det til politiet….

(Indledningsfoto til artiklen: Mohamed Hassan / Pixabay)

Facebook har også øget sin satsning på videomøder via både Facebook selv, Messenger og WhatsApp. (Foto: Facebook)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens hurtigste internet