Ayi – lille spejl på væggen der….

Vi er ikke spor tolerante online

Når mennesker med en anden seksuel orientering end den normale færdes i Danmark, er der normalt ingen problemer. Bøsser og lesbiske er som alle andre og bliver som regel også behandæet som alle andre fornuftige borgere i vores lille land.

Men begiver LGBTQ+ mennesker – Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer – sig ud på internet, er der stor risiko for, at de bliver generet og mobbet. Især, hvis de offentligt taler om deres liv.

Således har 73 pct. af LGBTQ’erne oplevet at blive personligt angrebet eller chikaneret online. 50 pct. er blevet direkte forfulgt på nettet og i sociale medier på grund af deres seksuelle orientering.

Det viser en undersøgelse, som det amerikanske it-medie vpnMentor har foretaget. Mediet, der har speciale i sikkerheds-rådgivning på nettet, har interviewet 695 homoseksuelle fra alle dele af verden om deres online erfaringer.

(Infografik: vpmentor)

Analysen afslører, at mandlige bøsser føler sig mest sikre på internet, mens trans-seksuelle kvinder har den største risiko for at blive chikaneret.

Den mørke side af nettet
Det nok værste forum for internet-chikane er de sociale medier. Dem bruger langt de fleste, og især for mennesker med anden seksuel orientering, der ikke har støtte fra deres familier og venner, er de sociale medier helt uundværlige.

Sociale medier er desværre samtidig fyldt med chikaner. Sikkert fordi folk ikke står ansigt til ansigt med ofrene – og derfor tør sige ting, de ikke turde i det virkelige liv.

Ifølge vpnMentor findes der mange eksempler på, at cyber-chikane i sociale medier har ført til depressioner hos ofrene, der så tyr til alkohol, narko og til bevidst at skade sig selv.

Den nemmeste – og ofte bedste – metode til at forhindre mobningen er at blokere den pågældende person eller anmelde ham eller hende til det sociale medie.

https://www.vpnmentor.com/blog/lgbtq-guide-online-safety/

Heldigvis kan de sociale medier og interesse-grupper på internet også have den helt modsatte effekt. De kan redde liv:

”Med et enkelt klik kan folk flygte fra deres fysiske omgivelser og blive transporteret direkte til et sted, fyldt med ligesindede og forstående mennesker. Her kan de komme ud af skabet uden at blive generet, og de kan finde gode råd fra andre, der har været i samme situation som dem,” forklarer vpnMentor i sin undersøgelse.

Gode råd mod chikane
I forbindelse med sin analyse – I kan se alle tal i detaljer her – giver vpnMentor en række gode råd til, hvordan man skal forholde sig online, når man bliver offer for ”cyber-bullying”.

Vejledningerne er egentlig målrettet LGBTQ+ publikummet, men kan være til god hjælp for alle, som oplever at blive generet i deres online tilværelse.

De gode råd på engelsk kan findes via dette link….

(Infografik: vpnMentor)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ayi – lille spejl på væggen der….