Hvilken morgenmad støjer mest?

Urtepotten er også luftrenser

De fleste af os har hørt, at grønne planter kan rense luften omkring os og forvandle CO2 til ilt. Det får vi i øjeblikket demonstreret på den værst mulige slags med skovbrandene i Sydamerikas Amazonas jungle, som mange kalder ”verdens lunge”.

Mange mennesker følger den sti og placerer blomster og grønne planter i deres bolig. De ser ikke kun godt ud, men skaber også et godt miljø. Især, når man bor i byers beton-jungle.

Den nye Urbie Air hjælper den rene luft lidt hurtigere på vej, end selv en hel vindues-bænk af grønne planter nogensinde kan formå. Den kombinerer nemlig en elektronisk luftrenser med en traditionel urtepotte med god plads til en plante.

Urbie ligner faktisk mest en buttet urtepotte-skjuler. Den vejer 2,4 kilo og fungerer samtidig som et intelligent mini-drivhus for planten. Potten måler nemlig selv, om planten har brug for vand og/eller gødning – og forsyner helt automatisk det grønne vidunder med den nødvendige mængde fra et lager i bunden af flasken.

 

Både plantens leve-betingelser og luften i det øvrige rum styres fra en app på ens smartphone eller tablet. Her kan man via sensorer i urtepotten overvåge både rumtemperatur, fugtighed og CO₂ mængde.

Trænger luften til en omgang rens, tænder man fra mobilen de to lydløse blæsere i Urbie Air. Den ene suger den snavsede luft ind og sender den via et filte af aktivt køl, for den anden propeller spreder den rene luft igen.

Er der overskud af fugt i den luft, som bliver renset, udnyttes den til at vande planten i urtepotten. Med andre ord får man skabt en egen lille biosfære med både ren luft, næring til planter og genbrug af den rensede luft.

Ifølge Urbie kan det aktive kulstof (carbon) filtrere de fleste forureninger fra luften. Det gælder både CO₂, SO2 og andre grimme mikro-partikler.

(Alle fotos: Urbie Air)

Betjeningen af Urbie Air foregår som nævnt fra en app, hvor man både kan tjekke og fjern-overvåge luften i sit hjem. Man kan også sænke eller hæve luftfiltrenes indgriben i stuens eller barneværelsets atmosfære, mens man selv sidder kilometer borte på kontoret.

Nogle mennesker mener i øvrigt, at planter trives bedre, når man snakker med dem. Dét har Urbie naturligvis taget højde for. Derfor reagerer den kombinerede urtepotte og luftrenser på det talte ord.

Det kræver blot, at man har et trådløst netværk og enten bruger Google Home eller Amazon Alexa. Ad den vej bliver ens grønne plante også en del af ”tingenes internet”.

Urbie indsamler i øjeblikket med stor succes kapital til en masse-produktion via iværksætter portalen Kickstarter. Her er det ønskede beløb allerede kommet i hus syv gange. Interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar af Urbie Air til en favørpris på 149 euro eller godt 1.100 kroner. Man kan vælge sin nye luftrenser i tre forskellige farver….

Urbie Air betjenes via en smartphone app.

Urbie Air kan bestilles i tre forskellige farver. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilken morgenmad støjer mest?