Musemåtten er også trådløs oplader

Twitter rydder op i terror

Det er ikke kun Facebook, der har problemer med sine brugere og indholdet af deres konti. Twitter har også sine ting at slås med, og det passer nok tweetenes hjem godt, at al medie fokus i øjeblikket er rettet mod Facebook og Cambridge Analytica lækagerne.

Twitter har da ellers også rimeligt saftige historier at fortælle i sin halvårlige Transparency Report, der blev offentliggjort i går.

Den fortæller bl.a, at det sociale medie har været en populær platform til at distribuere terroristiske budskaber. Siden 2015 har Twitter derfor måttet slette 1,2 millioner brugerkonti, fordi de reklamerede for terror bevægelser og ekstreme politiske holdninger.

I anden halvdel af 2017 fjernede Twitter alene 274.460 medlemmer og deres konti på grund af terror mistanke. Det er lidt færre end i første halvår, hvilket straks har fået Twitter til at proklamere, at ma nu har fået greb om problemet. Twitter er ”ikke længere et attraktivt sted for dem, der gerne vil promovere terrorisme.”

93 pct. af de slettede konti mellem 1. juli og nytår blev fanget af Twitters egne software værktøjer og filtre. 74 pct. af dem blev suspenderet, inden de fik udsendt en eneste tweet. Alene mistanken om terror-relaterede forbindelser fik alarmklokkerne til at ringe hos Twitter.

Kun en lille del af sletningerne er foregået efter anmodning fra myndighederne – politi, efterretningstjenester, domstole osv. De udgjorde 0,2 pct. af udsmidningerne i andet halvår af 2017.

Twitters mest berømte bruger – og en af de mest aktive – er ham her. Hvor glad er Twitters topledelse mon for at have ham som et slags reklameskilt for sit sociale medie?

Twitter gør samtidig opmærksom på, at man ser en foruroligende tendens ude i verden mod, at regeringer og myndigheder forsøger at knægte det frie ord.

Twitter alarmerer derfor hver gang online tjenesten Lumen, når der kommer en anmodning om sletning eller tilbageholdelse af tweets og konti i det populære sociale medie.

Lumen er en uafhængig database, som samler og evaluerer millioner af forsøg på at begrænse demokrati og udtryksfrihed på internet. Lumens indhold er i princippet åben for alle, men bruges også til forsknings-projekter og research i udviklingen af det digitale samfund.

Lumen finansieres af donationer fra privatpersoner og virksomheder. Den største bidragyder er Google. Bag Lumen står en række amerikanske universiteter med Harvard, Stanford og Berkeley som de mest kendte….

ht

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Musemåtten er også trådløs oplader