Trøfler i og på en tablet
Én ting er, at der er gået mode i at tage smartphone billeder af de måltider, man får serveret på gode restauranter-
Noget andet er, at flere og flere restauranter udleverer deres menukort på en tablet skærm. Den er jo også meget nemmere at opdatere med ændringer end et trykt menukort.
Men at måltiderne nu skal serveres på selve tablet skærmen er da noget helt anderledes. Og altså ikke som et virtuelt billede af madvarerne, men rent fysisk på iPad’ens display.
I skal dog rejse helt til San Francisco for at opleve den kulinariske nyhed – eller skal vi kalde den en mad-kulturel særhed?
Det foregår i Quince restauranten med mesterkokken Michael Tusk i spidsen, der for nylig fik sin tredje stjerne hos Michelin. Så oplevelsen er alt andet end fast food og bestemt heller ikke billig.
Den nye iPad menu hedder ”A Dog Searching For Gold”, fordi man ser en video med en hund på trøffel jagt på skærmen, mens man nyder kroketter af hvide trøfler oven på.
Så man kan vel også sige, at man ikke kun får et velsmagende måltid, men også får serveret baggrunds historien om råvarerne på tallerkenen nedenunder – undskyld på tabletten.
Quince har indkøbt 20 iPads til formålet og tilbyder den interaktive video servering som én af flere retter i en fast menu, man skal betale 220 USD for – ca. kroner.
Ud over det rent smagsmæssige fokuserer den lokale mad-anmelder presse i San Francisco på, at iPad måltidet har en uddannelses-mæssig fordel: Ikke mange mennesker skulle nemlig vide, at man bruger hunde til at opspore trøfler ude i skovene.
Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, om iPad’en kan tåle serveringen. Apples tablet er ikke kendt for at være særlig hårdfør og slet ikke vandtæt.
Og hvordan man sørger for opvasken bagefter. Man kan jo ikke putte en iPad under en vandhane i køkkenvasken eller en tur i opvaskemaskinen.
Well, well – og velbekomme.
I kan se en lille video af den skægge madservering her:
Starter course at BOKA truffle dinner by Michael Tusk of Quince
* ???? * W A T C H T H I S ! * ???? *Opening course at BOKA Chicago "An Evening with Michael Tusk Truffle Dinner"_Chicken Liver Mousse Tart, quince, cinnamon, black truffle "A Dog in Search of Gold"_Boka | Chicago | 12/12/16_BOKA Lee Wolen Quince Restaurant Michael Tusk
Gepostet von Lou Stejskal am Dienstag, 13. Dezember 2016
Ingen kommentarer endnu