Polaroid, Seinfeld og mobiler

Toyota ved, hvordan man får unge til at køre bedre

Mange unge bilister kører råddent, overtræder fart begrænsning eller har telefonen ved øret, når de sidder bag rattet.

Hvad gør man for at straffe dem, når der ikke lige tilfældigvis kører en politi patrulje ved siden af dem og iagttager de unges letsindige kørsel?

Well – man kan vel udnytte den nyeste teknologi og så ellers true de unge med, at de bliver tvunget til at lytte til forældrenes yndlingsmusik som straf.

Nogle unge vil selvfølgelig være ligeglade. Andre kan såmænd godt li’ de melodier, de gamle nynner til. Men mange vil nok korse sig, hvis forældrenes repertoire omfatter ældre dansktop slagere, heavy rock fra 80’erne, moderne fusions-jazz eller best of Mozart, Händl og Stockhausen.

Toyota bruger netop musik truslen i en ny app, der skal anspore teenage bilister til at overholde færdselsreglerne bedre. For både deres egen og andre trafikanters skyld. For høj hastighed og manglende opmærksomhed hører nemlig til de mest almindelige årsager til uheld og ulykker på gade og veje.

Toyota har i første omgang lanceret sin ”Safe and Sound” i England. Det er også her, at app’en er udviklet med kreativ hjælp fra det store Saatchi & Saatchi reklamebureau i London.

Hvis app’en er forbundet til bilens multimedie anlæg, vil den automatisk reagere, hvis de kører for hurtigt eller rører ved deres smartphone, mens de sidder bag rattet.

App’en slår også til, hvis den unge bilist tjekker sociale medier eller tager imod indgående opkald, mens han eller hun kører hurtigere end 30 kilometer i timen.

https://www.youtube.com/watch?v=WrWwNZMrJ4o

Skider teenagerne eller de lidt ældre unge på færdselsreglerne, vil ”Safe and Sound” app’en automatisk koble over på en Spotify spilleliste, som bilisternes forældre har sammensat. Den vil så blive spillet rimelig højt i bilen og kan kun stoppes ved at sagtne farten eller lukke sine ulovlige smartphone aktiviteter ned.

”Safe and Sound” bruger Google Maps til at bestemme køretøjets hastighed, og indtil videre fås den gratis app kun til Android telefoner. I kan downloade den her.

Af samme grund bliver app’en næppe særligt udbredt på i danske biler.  Langt de fleste unge herhjemme – bilister eller ej – bruger nemlig iPhone og ikke Android telefoner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Polaroid, Seinfeld og mobiler