Vores mobiler bliver ældre og ældre

Så mange penge gemmer vi i banken

I de senere dage har de store landsdækkende medier vist store overskrifter om, at vi snart skal betale for at have penge i banken. Indlåns-renter er i forvcjen rekord-lave, så bankerne forsøger at tjene pengene ved at indføre flere gebyrer og i værste tilfælde negative renter.

Ifølge Danmarks Statistik er der kun meget få personer, der i dag har store formuer stående i banken. Her er den gennemsnitlige renter for privatpersoner dog fortsat positiv for opsparinger.

Talfolkene fra Danmarks Statistik har i dag gravet de seneste nye informationer om danskernes formuer i penge-institutter frem. De er fra 2017 og derfor ikke helt up-to-date med den seneste nye udvikling i finans-markederne. Alligevel er de interessante, fordi de fortæller en masse om danskerne og deres penge.

(Infografik: Danmarks Statistik)

I 2017 var der således kun 1.728 personer i Danmark, som havde mere end 7,8 millioner kroner stående i banken. Det svarer til 0,04 pct. af alle med en konto i et penge-institut.

Langt de fleste med formue i baken havde mindre end 100.000 kroner stående. I 2017 gjakdt det for 3,3 millioner danskere – ud af de 4,7 millioner, som har en konto i banken. Det svarer til lidt over 70 pct. Danskernes gennemsnitlige formue i penge-institutter var på 146.000 kroner.

Begrebet negative renter på indlån kan måske været et relativt nyt fænomen for privat-personer i danske hjem. I andre sektorer har negative renter været hver dag i flere år.

For selskaber i den finansielle sektor og den offentlige forvaltning har den gennemsnitlige årlige rente været negativ siden 2015. Hos andre virksomheder kom det i 2016….

(Infograftk: Danmarks Statistik)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores mobiler bliver ældre og ældre