Kommer der mon snart en iPhone F?

Russiske hackere vil påvirke EU valg

Det viste sig jo at være en uhyggelig sandhed, at russisk styrede hackere blandede sig direkte i det amerikanske præsidentvalg for et par år siden.

Dygtigt skrevne indlæg med falske og vildledende informationer fandt via sociale medier som Facebook og Twitter vej til skærmen hos millioner af USA’s vælgere.

Nu ser det ud til, at russerne vil gentage succes’en, Denne gang i forbindelse med det kommende valg til EU-parlamentet. Det holdes fra den 23. til den 26. maj i år.

Valget er vigtigere end nogensinde før på grund af Brexit, handelskrigen med USA og amerikanernes trusler om mindre militær støtte i fremtiden. Derfor er interessen for at påvirke udfaldet også glødende blandt spindoktorer og politiske hackere på internet.

Russiske hackeres næste mål er EU-valget til maj.

Ifølge Microsoft kommer truslerne især fra en Moskva-baseret hacker gruppe, der kalder sig Strontium. Gruppen er styret af den russiske efterretnings-tjeneste og måske bedre kendt under sine tidligere navne Fancy Bear og ATP28.

Microsofts skal således have identificeret første hacking angreb mod bl.a. velrenommerede tænketanke og non-profit organisationer, hvis ord og meninger vejer tungt i debatten op til EU-valget. Desuden skal hackerne have forsøgt at påvirke myndigheder, der overvåger, at valget foregår på demokratisk og ordentlig vis.

Microsoft sætter sågar navn på nogle af ofrene for hacking-forsøgene. Det er det tyske udenrigs-ministerium , The Aspen Institute og den tyske Marshall fond.

Afsløringerne kommer i et blog-indlæg, som Microsofts vice president for kunde-sikkerhed og -tillid har skrevet. Han hedder Tom Burt.

Microsoft hævder, at tastaturerne allerede gløder hos dygtige hackere i Rusland, som vil påvirke udfaldet af det kommende valg til EU-parlamentet.

Han advarer direkte om, at cyber-angrebene ikke kun er politiske kampagner. De retter sig også mod de bredere støtter af den politiske proces i EU.

Strontium alias Fancy Bear skal angiveligt have gået mod 104 indflydelses-rige personer i seks lande. Angrebene foregik mellem september og december 2018.

Metoderne har været kommentarer til online diskussioner, videregivelse af falske internet adresser, udbredelse af usande påstande samt anvendelse af falske email adresser – det fænomen, der også kaldes for ”spoofing.”

Metoderne er stort set de samme, som blev afsløret i forbindelse med præsident valgene i både USA og Frankrig i de seneste par år.

Microsoft arbejder tæt sammen med de udsatte organisationer og myndigheder for at mindske risiciene. Den amerikanske software gigant har samtidig lanceret sin AccountGuard sikkerheds-service i flere europæiske lande….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kommer der mon snart en iPhone F?