Mr. Charger gik din mobil friske kræfter

Nu kommer stand-up robotterne

Efter at fænomenet for nogle år siden smittede over fra USA, er stand-up comedians også blevet vildt populære i Danmark. Når man kigger på plakater og digitale outdoor reklamer har nogle af dem nået stjerne-status på linie med de store udenlandske pop- og rock-navne.

Men hvad gør man, hvis stand-uppere løber tør for vittigheder, mister stemmen eller bare vil have ens egen private komiker hjemme i stuen eller på kontoret?

Det nærliggende svar må være: Køb de nye AIchan og GONta robotter. De er de første af slagsen, der kan underholde med en nærmest uendelig mængde jokes og anekdoter, som robotterne henter ned fra en database på internet – i ”skyen” undskyld.

AIchan og GONta robotterne er lige så store som mennesker.

AIchan og GONta er udviklet på det private Konan University i den japanske by Kobe. De rummer en masse kunstig intelligens, som tilpasser sig automatisk til det publikum, som robotterne skal underholde. Ligesom rigtige stand-up kunstnere af kød og blod.

Via en smartphone app kan man vælge, hvilke emner robotterne skal tage op. Undervejs lytter og overvåger de kunstige joke-magere til publikums reaktion via indbyggede mikrofoner og videokameraer – og justerer deres optræden og indhold derefter.

AIchan og GONta arbejder bedst sammen i par. De følger nemlig den japanske Manzai stand-up comedy stil, hvor en ”almindelig” person – på japansk Tsukommi –  og en ”sjov” mand (”Boke”) går på scenen sammen.

Her skyder de vittigheder afsted på samlebånd, der kan bygge på gags, misforståelser, ordspil, publikums udseende eller aktuelle begivenheder. Japanerne synes, at Manzai er vildt morsomt – spørgsmålet er, om europæerne mener det samme.

Ud fra de to videoer at dømme – jeg har vist dem til en japaner, jeg kender – er der ikke den store fare for, at AIchan og GONta stjæler arbejdet fra ”rigtige” stand-uppere. Showet er noget robot-agtig og hastigheden noget sløv. Tekst-mæssigt er robotterne dog helt på højde med mange professionelle komikere.

På den anden side har vi set en fantastisk udvikling i kunstig intelligens (AI) i de senere år. I dag kan man således få mange forskellige robotter til leg og underholdning. Nogle af dem kan tale og reagere på tale. Andre kan danse og synge, men AIchan og GONta er de foreløbigt eneste, som kan levere jokes på kommandoer.

Det store spørgsmål, der brænder på mine læber lige nu: Hvordan programmerer man en joke….

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zHEg-HkQk7k%20%20

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mr. Charger gik din mobil friske kræfter