Båd – parkér dig selv

Manglende musik er nederen

Det efterhånden obligatoriske mudder. Håndvarme fadbamser. Dankortet, der bliver væk – eller tømt for penge. Blive væk om natten og ikke kunne finde sit telt,

Listen af mulige skræk-scenarier er lang i den danske sæson for rockfestivaler, der allerede er i fuld gang og får sit traditionelle højdepunkt i Roskilde fra den 30. juni til den 7. juli.

Men hvad er egentlig det værste for de hårdføre festival gæster? Det er f.eks. ikke at miste sin mobiltelefon, som mange måske ville mene. Heller ikke tømmermænd eller at stå i kø til toiletterne. De er med på listen over scenarier, men placeret længere ned.

Teleselskabet 3 har ladet analysefirmaet Userneeds interview 1.008 festival gæster om deres erfaringer i maj. Altså før festival sæsonen for alvor begynder – og før oplevelsen af alle de slemme ting bliver aktuel igen.

Ifølge 3’s undersøgelse er det værste, der kan ske på en festival, rent musikalsk. Det er nemlig at gå glip af sin yndlingskoncert. Det oplever næsten halvdelen af festival deltagerne (45 pct) som den helt store nedtur.

Festival gængere har for længst vænnet sig til dansk regnvejr og mudder. De er kun det tredje-værste scenarie for årets Roskilde Festival.

Den næste på listen er noget mere ulækker. Nemlig at komme tilbage til sit telt for at opdage, at nogen har brugt det som toilet. At skulle falde i søvn til tissehørm. Det synes hver tredje dansker er nederen (33 pct).

Naturligvis er problemer med mobiltelefonen også en risiko ved rockfestivalerne. At miste sit kæreste eje – måske ud over kæresten selv – er f.eks. dobbelt så slemt som at spise morgenmad, mens man indånder urinstøv. 27 mod 14 pct.

Til gengæld er den klassiske nødsituation med, at mobilens batteri løber tør, slet ikke så truende for årets festival gæster. Kun fem procent nævner den.

Ikke fordi folk er blevet mindre glemsomme. Men sikkert fordi opladere nu om dage kan bruges på tværs af mobiltelefon mærkerne – og ikke som i gamle dage, hvor hver fabrikant have sit eget ladestik på mobilen.

Derfor vil der altid være nogen i nærheden, som har en passende oplader, man lige kan låne i et par timer – hvis man da kan finde en ledig stikkontakt med strøm i.

Det værste, der kan ske på en festival, er at gå glip af koncerten med sin yndlings-kunstner. (Foto: Roskilde Festival)

Så er udsigten til at blive fotograferet og billederne uploadet til sociale medier uden ens accept langt mere aktuel. Den situation frygter 13 pct. af årets festivalgæster.

Her er rædsels-listen, som 1.004 danskere med mobiltelefon og deltagelse i en rockfestival i de senere år, har sammensat for teleselskabet 3:

  1. Gå glip af yndlings-koncerten – 45 pct.
  2. At nogen tisser i ens telt – 33 pct.
  3. Regn og mudder – 29 pct.
  4. At miste sin mobil – 27 pct.
  5. At stå i kø til toilettet – 20 pct.

Det var de fem højest placerede scenarier, men danske festival-gængere har da også mange andre ting, som de frygter:

  • Ikke at kunne finde sine venner – 18 pct.
  • Urinstøv – 14 pct.
  • Ikke at kunne finde sit telt – 9 pct.
  • Tømmermænd – 8 pct.
  • At løbe tør for strøm på mobilen – 5 pct.

Teleselskabet 3 er Roskilde Festivals mobiltelefon partner og bidrager bl.a. med et udvidet mobil netværk, der har ekstra kapacitet.

Det kan hurtigt blive aktuelt, for erfaringer fra tidligere års festivaler viser, at de almindelige mobilnet hurtigt kan blive overbelastet, når alle skal ringe hjem om eller uploade billeder af stjernernes koncerter.

Igen i år opstiller teleselskabet en stor 3Reload bod, hvor festival gængere kan få gratis hurtig-strøm til mobilen – eller få den repareret, hvis den har taget skade. Eventuelt kan man låne en mobil. (Foto: Carsten Andersen / 3)

3 opstiller også 12 reload boder, hvor alle kan hente gratis strøm. Det kan man også i 13 lounge møbler med indbyggede stik til hurtig opladning. Samtidig kan man få sig en lille hviler.

Endelig kommer teleselskabet med en særlig 3Reload stand med gratis opladning og mobil førstehjælp til dem, der har mistet deres telefon – eller hvis mobil er gået i stykker. Standen ligger i festivallens Trade Zone.

3 anbefaler i øvrigt, at festival-gængere installerer den gratis app ”Find Venner”. Så kan venner altid se, hvor man befinder sig – og man kan selv se, hvor ens telefon er….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Båd – parkér dig selv