Denne mobil fejrer berømt tv-serie

Længere leve mobilen

I de senere år har vi set en tendens til, at danskerne køber dyrere og dyrere smartphones, som vi til gengæld beholder i længere end tidligere.

En mobiltelefon kan typisk bruges i fire til fem år. Så det giver god mening. Ikke kun i forhold til pengepungen, men også på det miljømæssige område. Jo længere vi beholder vores smartphone desto mindre elektronik affald ender på lossepladsen.

Du kan dog få endnu mere ud af din mobiltelefon og give den et længere liv. Følg nogle enkle retningslinier, som Henrik Hörup fra Telia gerne giver videre. Henrik er Device and Technical Manager hos det store svenske teleselskab.

Smartphones kan sagtens holde i fire-fem år, hvis man passer godt på dem og holder dem i topform.

”Det vigtigste er at holde øje med mobilens tilstand. Er den rask og ikke belastet af f.eks. cookies, tunge filer og alle mulige data fra de websider, man har besøgt. De kan alle være med til at gøre telefonen langsommere. Ryd op ved hjælp af apps, der analyserer mobilen og optimerer dens funktioner,” forklarer Henrik Hörup.

Han anbefaler også, at man genstarter telefonen mindst én gang om ugen og husker at holde den opdateret med den nyeste software:

”Mange glemmer, at mobilen faktisk er en lille computer. Den skal genstartes regelmæssigt for at slette unødvenlige filer og få den i topform,” fortsætter Henrik Hörup.

Gør man derimod ikke spor for at holde sin smartphone sund og rask, øges risikoen for, at den bliver langsom. Så vælger mange at købe en ny mobil så hurtigt som muligt.

Følg artiklens syv gode råd, og du kan forlænge din mobiltelefons levetid. (Foto: Telia)

”Det er ikke en bæredygtig adfærd, og det giver ikke mening at udskifte sin mobiltelefon for ofte. Det er dyrt for både tegnebog og miljø. Hvis man passer godt på sin smartphone, kan man sagtens have glæde af den i fire eller fem år,” siger Telias ekspert.

Han har også syv gode råd til, hvordan man forlænger sit gode liv sammen med sin mobiltelefon:

Sundhedstjek
Start med at give din mobil et grundigt eftersyn. Der findes flere apps, som kan analysere, hvilken teknisk form mobilen er i. De kan også løbende informere om batteriets status, hukommelse – og om mobilen er ramt af virus eller anden malware.

Software
Sørg altid for at opdatere til den nyeste version af mobilens styresystemer og anden software. Hvis du har det, bliver din smartphone hurtigere og fungerer bedre. Desuden opdateres virus-beskyttelsen.

Genstart mobilen hver uge
Din smartphone er en lille computer, som har godt af at blive lukket helt ned og genstartet en gang imellem. Faktisk helst en gang om ugen for at spare på batteriet og fjerne unødvendige filer.

Brug skyen
Billeder, film og apps fylder hurtigt mobilens indbyggede hukommelse på, og en fyldt hukommelse betyder ofte langsom mobil. Brug derfor en cloud-løsning til at opbevare tunge filer, mails osv,.

Udskift batteriet, ikke mobilen
Batterier har begrænset levetid, men det betyder ikke, at man skal skifte hele mobilen. Når din smartphone bliver langsom og aflader hurtigt, er det ofte tilstrækkeligt at skifte batteriet. Så bliver mobilen så god som ny.

Brug ekstra cover
En smartphone er et delikat stykke teknologi, og den bør beskyttes mod slag og andre skader. Brug derfor et mobil-cover, der også beskytter glasset og reducerer risikoen for ridser og revner.

Smid ikke mobilen ud
Når det er tid til at udskifte din smartphone efter lang og tro tjeneste, skal du aflevere den gamle i butikken frem for blot at smide den i en affalds-container. Dermed sikrer du, at mobilens dele genanvendes eller destrueres på miljømæssigt forsvarlig vis.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne mobil fejrer berømt tv-serie