Nyt liv i kendt tv-mærke

Kina bygger kunstig sol

Hvis nogen fortæller dig, at næsten alt under solen er ”Made in China”, har vedkommende sandsynligvis ret.

Kineserne fabrikerer smartphones, elbiler, tv, gadges og såmænd også en kunstig måne. Det næste projekt er at bygge en sol. Sådan helt bogstaveligt.

Kinas kommende kunstige sol kan nemlig generere temperaturer på op til 100 millioner grader Celsius! Alt rigeligt til en omgang solskoldning på under et sekund.

Kinas kunstige sol kan skabe temperaturer på over 100.000 grader Celsius. Den fungerer som et atomkraftværk helt uden nukleart affald og forurening af atmosfæren med drivhus gasser.

Konceptet om en ny sol er skabt af forskere på Kinas Hefei Institutes of Physical Sciences. De er placeret i Hefei, der ligger i det centrale del af det enorme land.

Ifølge videnskabsmændene er de 100 millioner grader Celsius minimum temperaturen for at kreere en selvbærende nuklear fusion på Jorden.

Den første reaktor er 11 meter høj og måler otte meter i diameter. Vægten er beskedne 360 tons. Intet sammenlignet med størrelsen af et normalt atomkraftværk, som den kinesiske sol skal konkurrere med i energi produktion.

Kinesiske forskere er også i gang med at bygge en kunstig måne i miniformat. Den sendes op med raket og fungerer som en satellit, der kan erstatte gadebelysningen over hele Kina.

 

Den kinesiske opfindelse har selvfølgelig vakt stor opsigt i forsker kredse verden over. Ikke kun fordi det er Kina, som lægger sig forrest i moderne teknologi. Men også fordi kineserne måske har løst menneskehedens fremtidige energi forsyning:

”Solen er et kæmpe fremskridt for Kinas atom-fusions-program, men også en vigtig udvikling for hele verden. Solen vil fungere som et superstærkt kraftværk, der kan levere strøm og energi i meget lang tid – helt uden radioaktivt affald og forurening af atmosfæren med drivhus gasser,” forklarer fysik-professor Matthew Hole fra Australiens National University.

Tidligere i år præsenterede Kina også en kunstig måne, der kan erstatte al gadebelysning i det store land. Månen sendes op som en geo-stationær satellit og bliver derfor altid på dét sted, den er placeret.

Kinas kunstige måne skabes af forskere i CASC – Chengdu Aerosplace Science and Technology Microelectronics System Research Institute Co….

Den kinesiske sol ligner et monstrum skabt af Georg Gearløs eller Storm P.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt liv i kendt tv-mærke