Vi fik store iPhones i julegave

Ikke kun klogt, hvad der bliver sagt i tv

Fremover er det ikke kun kloge og eftertænksomme ord, der fra tid til anden kommer fra ens tv-apparat, når et fornuftigt menneske udtaler sig til et program.

Nu skal vi såmænd også vænne os til, at vores fladskærms-tv selv er klogt. Det vil nemlig indeholde kunstig intelligens og kan betjenes ved hjælp af stemme-kommandoer – lidt i stil med, hvad Amazon viser med sine Alexa højttalere.

I forbindelse med den store CES elektronik udstilling i Las Vegas om et par dage løfter LG sløret for en helt ny generation tv, der har indbygget ”machine learning”. Det vil sige, at fjernsynet lærer sine brugere at kende og f.eks. lægger de tv-kanaler længst frem eller tænder automatisk for bestemte shows, som menneskene i huset plejer at se.

Hos LG taler man til sit tv via en mikrofon i den trådløse fjernbetejning.

LG kalder sin kunstigt intelligente ”motor” for DeepThinQ. Den er hjemme-udviklet og skal tilsyneladende konkurrere med de tilsvarende kloge kredsløb, som Samsung, Google, Microsoft eller Apple pusler med.

DeepThinQ er en udvidelse af det ThinQ stemme-interface, der bliver standard i mange LG tv i løbet af 2018. ThinQ sidder i fjernsynets trådløse fjernbetjening, som er blevet udvidet med en lille mikrofon.

LG nøjes ikke med at putte ThinQ i sine nye tv-apparater. Stemme-genkendelsen vil også sidde i f.eks. soundbar højttalere under tv’et, i trådløse højttalere, køleskabe, vaskemaskiner, robot støvsugere, luftrensere, smarte lamper, mikrobølge ovne osv.

LG hævder, at ThinkQ er intelligent nok til at forstå meningen i selv ret komplicerede sammenhænge. Det kan f.eks. være sætninger som ”søg efter soundtracket til denne film” eller ”sluk fjernsyet, når dette program er færdig

Meget tyder på, at den nye stemme-kontrol med kunstig intelligens får en bedre skæbne end andre ”kloge” styresystemer fra tidligere tider. Det var f.eks. bevægelse-styring af spillekonsoller (”kinetics”) eller simple stemme-kommandoer til tv-apparatet.

De duede f.eks. ikke, når fjernsynet var skruet for højt op – eller i nogle tilfælde kunne lyde fra tv-shows og film aktivere utilsigtede funktioner. Med sjove resultater til følge.

Den kunstige ThinQ intelligens vil blive del af LG’s nye OLED og 4K Super UHD tv. De indeholder tillige en ny og avanceret Alpha 7 image-processor, der skal sikre meget hurtige, skarpe og kontrastrige billeder.

Alpha processoren kan bl.a. arbejde med 120 billeder pr. sekund, hvilket giver glattere og meget bedre billeder af tv med bevægelse i – f.eks. sport og action. Desuden har processoren hele fire trin til støjreduktion af billedet – dobbelt så mange som normalt.

Et centralt element i α (Alpha) 9 er en 4-trins proces med støjreduktion, hvilket er dobbelt så mange trin som i konventionelle teknikker. Algoritmen giver mulighed for større finesse i støjreduktionen og klare billeder, der ikke påvirkes af distraherende genstande.

LG oplyser, at ThinQ ikke vil blive lanceret i alle lande. I nogle markeder vil LG i stedet indbyggede Googles Assistant til at kontrollere det smarte hjem….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi fik store iPhones i julegave