Er Yahoo! ved at lukke?

Huaweis næste mobil er Nova 5T

Huawei er god til at skabe forvirring om, hvad der skal ske på det danske marked i den kommende tid. Formentlig ligger skylden ikke hos Huaweis danske afdeling, men i dens bagland i Kina.

Huawei har således inviteret til pressemøde torsdag den 24. oktober, hvor man vil løfte sløret for en helt ny smartphone på det danske marked.

Der er næppe tale om Huaweis seneste nye topmodel Mate 30 Pro. Den skal komme til Europa, men ingen info om hvornår. I mellemtiden har Mate 30 Pro parkeret sig som verdens bedste kamera-mobil på hitlisten har foto-specialisterne fra DxOMark.

Denne Nova 5T blev præsenteret i Paris i går som Huaweis nye store Europa nyhed. (Foto: Weibo)

Hvad er det så, Huawei vil vise i næste uge?

Et godt bud kunne være Huawei Nova 5T, som blev lanceret i Frankrig i går. I Paris blev 5T præsenteret som den store europæiske nyhed  – og Danmark er jo en del af Europa.

Huawei Nova 5T ser bestemt interessant ud. Især hvis Huawei vil sælge den til en aggressiv pris, der minder mere om mellemklasse end topklasse.

Folk med kendskab til Huaweis internationale salgs-strategier vil til gengæld sige, at Noca 5T er en gammel kending. Ganske rigtigt, for telefonen er identisk med den Honor 20 model, som Huawei sælger i en række lande verden over.

Mon Nova 5T er Huaweis store nyhed, der skal vises i Danmark i næste uge? (Foto: Weibo)

”Gammel” model i nye klæder
Huawei Nova 5T kommer med et 6,26 tommers display i Full HD+ kvalitet (2.340 gange 1.080 punkter). Skærmen fylder 91,67 pct. af telefonens front og har et hul i toppen til selfie kameraet på 32 megapixel. Med andre ord er der en tynd, men synlig ramme om displayet.

Processoren er Huaweis stærke Kirin 980 processor med 6 GB RAM og 128 GB lager. Batteriet er på 3.750 mAh og kan lade hurtigt op med 22,5 watt. Med 174 gram er vægten lav i forhold til telefonens fysiske størrelse.

Det måske mest interessant på den nye Huawei er de fire kameraer på mobilens ryg. Hoved-skyderen indeholder en Sony billedsensor på 48 megapixel (MP). Desuden er der en 16 megapixel super-vidvinkel på 117 grader, en to MP makrolinse til nær-optagelser og en 2 MP dybde sensor til f.eks. Bokeh billed effekter.

Hvis Huaweis nye Nova 5T kan sælges til en pris på omkring 3.500 kroner, bliver den hård nød at knække for Samsung, OnePlus, Nokia osv. (Foto: Weibo)

 

Endelig kommer Nova 5T med Huaweis EMUI 9 brugerflade, der baserer på Android 9. Det er vigtigt at vide, for så betragtes telefonen som en ”ældre” model, som godt må bruge det originale Android og alle Googles populære apps.

Dette trick kan Huawei bruge, fordi telefoner, der var lanceret på markedet inden sortlistningen, fortsat supporteres af Google. Trods sit nye navn Nova 5T har Huawei nyheden nemlig været på markedet i et stykke tid som Honor 20.

I England skal Huawei Nova 5T koste 399 GBP eller ca. 3.500 kroner. Telefonen fås i farverne blå, lilla og sort. Salget begynder i november.

Huawei stormer fortsat frem
Det forvirrende er imidlertid, at historier fra det store kinesiske sociale medie fortæller, at Huawei er på vej til Europa med en endnu mere ambitiøs telefon end Nova 5T. Bl.a. skal nyheden indeholde vigtige nyheder som en skærm, der fylder op mod 100 procent af mobilens front.

Så spørgsmålet er i virkeligheden, om Huawei prøver at lægge et røgslør for at undgå for mange forhånds-omtaler af den store danske nyhed i næste uge.

I mellemtiden slår Huawei en pæl igennem de mange avis-historier, at det går rigtig dårligt hos verdens største fabrikant af tele-udstyr og klodens næststørste i smartphones – kun overgået af Samsung.

Sådan så billedet ud på presse-invitationen i Paris? Det ligner da en anden telefon end Huawei Nova 5T.

 

For et par dage siden kunne Huawei således præsentere et overraskende flot regnskab. Det viste, at den kinesiske telegigant har solgt over 185 millioner smartphones i årets første ni måneder. Det er 26 pct. flere end i samme periode sidste år. I seks af månederne har Huawei været blacklistet!

Selvfølgelig ligger en stor del af salget på det kinesiske marked, hvor Huawei er lige så stærk, som Apples iPhones er i Danmark. Det vil sige en markedsandel på over 40 procent. Desuden er Huawei ikke børsnoteret. Det betyder, at tallene er svære at gennemskue og måske skal tages med et gran salt.

Ikke desto mindre er det imponerende, at Huawei kan vokse så stærk i en tid, hvor firmaets mobiltelefoner er i søgelyset, og flere landes teleselskaber har fyret Huawei til deres 5G netværk til fordel for Ericsson eller Nokia. Det er bl.a. tilfældet hos TDC i Danmark.

Huawei sælger stadig mobiltelefoner i massevis – trods boykot fra USA’s regering. (Foto: Weibo)

Ifølge New York Times svarer de 185 millioner smartphones til en omsætning på 86 milliarder dollars eller ca. 590 mia. kroner. Det er en fremgang på 25 procent. Alene i årets tredje kvartal (juli, august og oktober) er Huaweis telefon-salg gået frem med 27 procent. Vel at mærke uden at en eneste Huawei mobil er solgt på verdens næststørste marked i USA.

Samtidig ser salget på det danske marked da heller ikke ud til at være faldet katastrofalt efter nyhederne om, at USA har bandlyst Huawei og forbudt amerikanske virksomheder at handle med Huawei.

Hvis I følger salgstallene for mobiltelefoner fra to af Danmarks store teleselskaber, som Leifshows offentliggør hver måned lige efter den første, har Huawei fortsat flere mobiler på hitlisten.

USA’s røde kort har ellers betydet, at nye Huawei telefoner ikke længere må leveres med Googles Android styresystem ombord. Det er en alvorlig bét i et land som Danmark, hvor Google apps som Gmail, YouTube eller Maps er hvermands eje.

Betyder våbenhvilken i den amerikansk-kinesiske handelskrig mon, at Huawei kan få lov til at handle i USA som før – og sortlistningen hos Google måske bliver slettet? (Foto: Amilcar Vanden Bouch / Pixabay)

Bliver Huawei lukket ind i varmen igen?
Huawei har svaret igen med at udvikle sit eget Harmony OS styresystem og åbne en egen app butik i konkurrence med Googles Play store. Allerede efter få uger skal Huaweis AppGallery have apps liggende fra over 11.000 program-udviklere fra hele verden.

Spørgsmålet er, om det i sidste ende har været nødvendigt. Donald Trump har meddelt, at handelskrigen mellem Kina og USA lige nu holder våbenhvile. Desuden må amerikanske fabrikker igen sælge ”ufarlige” komponenter til Huawei.

Man kan selvfølgelig håbe på, at handelskrigen stopper fuldstændigt, så Huawei igen kan fortsætte, hvor man slap i marts. Men det er nok for naivt at tro med en upålidelig præsident i Det Hvide Hus.

Til sidst måske lige en forklaring på de mange forskellige Huawei navne, der optræder i denne artikel. Huawei sælger nemlig sine mobiltelefoner under tre forskellige mærkevare-navne – Huawei selv, Honor og Nova. Ofte er modellerne langt hen ad vejen identiske.

Samme strategi kendes f.eks. også fra bil-industrien, hvor VW sælger teknisk næsten samme modeller som både VW, Skoda, Audi og Seat….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er Yahoo! ved at lukke?