Retro med digitalt hjerte

Fribo er en social robot

Hvad der ligner en ny dekorativ brugskunst genstand til stuen, er i virkeligheden den nyeste robot til hjemmebrug. Fribo er faktisk en meget selskabelig en af slagsen.

Fribo er nemlig udviklet med kunstig intelligens, der skal kunne vejre, hvilket humør robottens ejer er i. Så kan den tilpasse sin konversation, lytte til ens klager og brok – og bagefter hjælpe en med at holde forbindelsen til sin familie og sine venner.

Fribo fungerer ved at lytte, hvad dens sydkoreanske designere kalder ”levende støj” – skabt af ting i hjemmet, lyde udefra osv. Det bruger den til at tilpasse sine kommentarer, samtidig med at den hver dag lærer nyt via maskinlæring og kunstig intelligens.

Robotten kan f.eks. genkende lyde som f.eks. en støvsuger, en mikrobølge ovn, en vaskemaskine, et tv, døre der lukkes eller køleskabsdøren, der bliver åbnet. Desuden registrerer Fribo, om der er personer og andre levende væsner i rummet, stuens temperatur, lys, luftfugtighed osv.

Disse informationer deler Fribo via internet med andre artsfæller, der står hos andre singles. Derefter opfordrer robotten sin ejer til at tage kontakt med sine venner, fordi de er hjemme nu, vågne og sikkert modtagelige for sociale kontakter.

Fribo skal ikke konkurrere med stemmestyrede højttalere som f.eks. Amazons Alexa eller Apples Siri. Den optager f.eks. ikke stemmer og deler dem over nettet. Derfor er Fribo mere privat og personlig.

https://www.youtube.com/watch?v=7GIFqL8zHqs%20

I USA er over fem millioner unge voksne mellem 18 og 35 år singles og bor alene – og dette tal vokser år for år. Mange af dem føler sig ensomme og socialt isolerede. De har brug for en af snakke med, der faktisk kan tale. Det kan en hund, en kat eller en hamster ikke. Men Fribo kan.

De unge er målgruppen for Fribo. I modsætning til mange andre sociale robotter, der i dag udvikles og bygges til at hjælpe ældre ensomme mennesker. Fribos ordforråd og reaktions-mønster skal passe til den unge generation, hævder robottens opfindere.

De sidder på de to sydkoreanske elite universiteter Yonsei og Kaist. Robotten har netop haft premiere på Human Robot Interaction 2018 udstillingen i Chicago, hvor den vakte stor opsigt på grund af sit forbløffende realistiske reaktions-mønster….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Retro med digitalt hjerte