Essential nærmer sig Danmark

Fremtidens bolig for de maritime

Det skorter ikke på gode forslag til, hvordan vi skal bo og leve i fremtiden. Nogle ideer er mere smukke og vilde end praktisk realisérbare, mens andre godt kunne gå hen og blive til noget.

Det kunne f.eks. være de nye pyramide formede high-tech huse, som den italienske designer Pierpaolo Lazzarini godt kunne tænke sig placeret som flydende små landsbyer i søer, på floder eller ud for kysten nær storbyer.

Lazzarini tror så meget på sit Wayaland projekt, at han planlægger at lægge de ud på en de store crowd funding platforme for iværksætter på internet som f.eks. Kickstarter eller Indiegogo. Her skal interesserede selvfølgelig kunne forudbetale en færdig flydende pyramide til sig selv, men designeren overvejer også at tilbyde time share, eller at man leje sin egen Waya som et feriehus eller en Airbnb bolig.

Pierpaolo Lazzarini har tidligere skabt opsigt med sine flydende UFO 2.0 boliger, der bliver en realitet i sommer gennem produktion hos det italienske yacht værft Jet Capsules – se foto.

Det nye Wayaland er også ”Unidentifield Floating Objects” – blot i et helt andet design, som Lazzarini har hentet inspiration til hos de gamle mayaer i Mellemamerika, hos japanerne og hos oldtidens ægyptere.

En Waya bolig fås i flere størrelser, der alle har til fælles, at de er energimæssigt selvforsynende. De har store solpaneler på alle fire sider. De kan udstyres med turbiner, som forvandler bølger til strøm, og de kan kobles på en fælles vindmølle, der leverer strøm til en hel lille landsby af beboede pyramider.

Hver Waya vil både have værelser, der ligger oven vande og under vandlinien. Er der en flot havbund med masser af fiskeliv, kan man forsyne rummene med panorama rummer. På samme måde vil der kunne bygges smalle solterrasser, der omgiver hver pyramide – og hvor man kan hoppe til en svømmetur fra.

Lazzarini forestiller sig, at de mindste Wayaer passer til en enkelt familie, mens de større kan rumme flere boliger, fungere som kontorcentre, hoteller, butikker eller drivhuse, der sørger for, at Wayalands beboere kan få noget at spise året rundt.

Store pyramider kan således være op til 30 meter høje og være forbundet til hinanden med smalle bådbroer, som rummer kabler, vandrør, kloak og så videre. Affaldet samles i en særlig genbrugs-pyramide, der via den nyeste teknologi kan sortere, kompostere og gen-udnytte det meste af, hvad folk smider ud. Den opståede varme ledes naturligvis ud til beboerne som varmt vand.

Ifølge Pierpaolo Lazzarinis beregninger vil det koste 350.000 euro (ca. 2,6 kroner) at bygge en Waya, der har plads til fire-fem personer. En overnatning skal man betale 1.000 euro for.

Om alt går efter Lazzarinis forestillinger, vil den første Wayaland landsby kunne åbne sine døre i løbet af 2022….

Hver Waya pyramide kan indrettes til et specielt formål. Det kan f.eks. være til drivhus, der skaffer føde til hele den flydende landsby.

Sidste år vakte den italienske designer opsigt med sine flydende ufoer. De går i produktion her i 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Essential nærmer sig Danmark