Leg DJ til lavpris

Facebook jager online kriminelle

Facebook har hele tiden haft problemer med virksomheder og privatfolk, der misbruger mulighederne i verdens største sociale medie.

I mange år har Facebook gjort som ingenting, når eksterne bureauer og firmaer hentede private informationer om det sociale medies brugere – eller når Facebook blev anvendt målrettet til politisk propaganda og mis-information.

Senest efter sidste års Cambridge Analytica skandale og den amerikanske kongres’ høringer om Ruslands påvirkning af Trumps valgkamp har Facebooks topledelse måttet ændre stil.

Nu bliver der (i hvert fald officielt) lyttet til brugeres, politikeres og lovgiveres kritik. Af gode grunde. Hvis Facebook havde fortsat, som om de var højt hævet over resten af verden, kunne det let koste milliarder af kroner i bøder i både USA og Europa.

Ifølge Facebooks har sælgerne af falske konti, likes og følgere opereret på alle de på populære social media platforme og også i andre store online fora.

 

Det seneste nye er, at Facebook nu vil slå ned på virksomheder, der producerer falske konti i store antal og faldbyder dem kommercielt. I den forbindelse har Facebook indledt en retssag ved en amerikansk domstol mod fire firmaer og tre individuelle personer med base i Kina.

De pågældende har ikke kun solgt fake konti, men også tilbudte falske ”likes” og følgere – mod et passende honorar naturligvis.

Facebook oplyser samtidig, at de anklagede har spredt deres aktiviteter over adskillige platforme og netværk. Ikke kun Facebook og Instagram, men også Amazon, LinkedIn, Twitter, Apple og Google.

Ifølge Facebook drejer de kriminelle sig om både elektronik- og hardware-fabrikanter, men også softwarehuse og reklame-bureauer.

I en kommentar til det civile søgsmål, der er lagt ved en amerikansk føderal domstol – svarende til en landsret – skriver Facebook, at ”man håber at kunne understrege, at den slags falske og ulovlige aktiviteter ikke længere vil blive accepteret.”

De falske konti har kunnet bruges til at sprede urigtig information, skabe mislyd, promovere kriminelle kampagner og svine personer og firmaer til på Facebook og i de andre sociale medier. De samme teknikker er blevet anvendt til illegal “phishing” marketing og spam.

Facebook bruger bl.a. kunstig intelligens til at identificere og uskadeliggøre de farlige profiler. Alene fra januar til september 2018 slettede Facebook 2,1 milliarder falske konti.

Fake profiler vil dog blive ved med at poppe op i store antal, så længe firmaer organiserer og sælger dem i bunkevis.

Facebooks nye sagsanlæg beder domstolen om at afgøre, at de anklagede ikke længere må oprette og reklamere for salget af uægte konti, likes og followere. De anklagede skal heller ikke måtte overtræde Facebooks varemærker på deres websider  – og de skal hindres i at bruge Facebook-brandede domæner fra deres kommercielle hjemmesider….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Leg DJ til lavpris