Her bliver air con helt personlig

Efter Android kommer Fuchsia

Android er verdens mest udbredte styresystem – ikke mindst takket være mange hundrede millioner smartphones. Dertil kommer, at Google sælger Android gratis, mens Microsoft f.eks. tager sig godt betalt for sit Windows styresystem.

Men som alle andre ting i it- og tele-verdenen ældes styresystemer hurtigt. Også Android.

Derfor er Google i fuld gang med afløseren, der foreløbigt kaldes Fuchsia. Ligesom den flotte blomst, man ser i mange danske haver.

Android bygger på det norske Linux styresystem, der igen er en variant af UNIX. Et styresystem, der har eksisteret helt tilbage fra begyndelsen af 1970’erne. Ti år, før IBM’s PC og DOS blev opfundet.

Så måske det er meget godt med en afløser.

Det nye Fuchsia har ikke en base fra Linux, men er helt nyudviklet af Google. Med en kerne(l) ved navn Magenta som centrum.

Derfor er der ingen lapperier af gamle fejl og finpolering af detaljer, der ikke længere er hensigtsmæssige. Til gengæld er Fuchsia tip-top moderne, og alt drejer sig om hastighed, performance og en smuk fremtoning.

Mens Androids forskellige versioner bliver opkaldt efter desserter og slik – f.eks. Nougat, KitKat, Marshmallow, Donut osv – ser det ud til, at man skal adskille Fuchsia på dyrenavne. Den første version kaldes således Armadillo (bæltedyr).

Væn jer til det: Sådan ser Fuchsias logo ud.

Fuchsia skal bl.a. give en meget tættere integration af grafik med det øvrige styresystem. Det tyder på hurtigere spil og flottere Virtual Reality i fremtiden.

Vi skal dog nok ikke regne med at se Fuchsia på smartphones eller andre produkter til f.eks. ”tingenes internet” før tidligst om to år. Måske er 2020 mere realistisk.

Lige nu er Google kommet til det punkt, hvor programmører og udviklere kan downloade det første Software Developers Kit (SDK). Dét kan de bruge til at stifte første erfaringer med Fuchsia og overveje, hvordan de vil skrive egne apps og programmer til det nye styresystem.

Google selv står med en langt større udfordring end at skrive selve styresystemet. Det er at sikre kompatibilitet med nuværende Android og ChromeBook enheder og software.

Netop bagud-kompatibiliteten har været et evigt problem hos f.eks. Microsoft Windows og Apples styresystemer til både Mac og iPhone/iPad-

Her er en video om Fuchsia, der er lavet af udvikleren Kyle Bradshaw:

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her bliver air con helt personlig