Vi er vant til, at nyheder er gratis

Blackberry is back

For godt 10 år siden var de canadiske Blackberry mobiler noget af de vildeste og bedste, man kunne købe. Det var, lige før Apples iPhone ankom med sin touch skærm og forandrede verden.

Blackberry telefonerne var især populære hos erhvervsfolk. De havde en unik email funktion, og så bød de på et rigtigt tastatur.

Siden er det gået nedad for Blackberry, der har forsøgt et comeback på egen hånd flere gange. Løbet var bare kørt, og det sagde enten iPhone eller Android. Plads til en tredje platform var der ikke. En erfaring, som også Nokia og Microsoft måtte erkende efter dyre lærepenge.

Blackberrys særkende er det fysiske tastatur, der gør mobilen bedre end andre til at skrive emails, sms, Facebook beskeder osv.

I dag ejes Blackberry af kinesiske TCL Communications, der også sælger smartphones under eget navn og modeller for franske Alcatel. De nye 2018 Blackberries er moderne Android mobiler, der har bibeholdt et par af de klassiske kendemærker. Det er først og fremmest det fysiske tastatur, som er meget bedre at skrive sms og emails på end alle andres touch display.

Sidste efterår kom Blackberry Key One modellen, der aldrig er nået til Europa for alvor. Til gengæld fandt den en del købere i USA og Canada, der længtes efter de goe gamle Blackberry kvaliteter.

Nu er Key2 præsenteret, der har fået en stærkere processor og mere lager – tidstypiske 6 GB RAM og 64 eller 128 GB lager. Desuden har Key2 som den første Blackberry telefon nogensinde et dobbelt kamera på ryggen. Med to billedsensorer på hver 12 megapixel, der byder på en optisk super-zoom og mulighed for ”Portrait” mode med Bokeh effekter.

Med sine 4,5 tommer er skærmen mindre end normalt på en moderne smartphone.

Styresystemet er det seneste Android 8.1 Oreo, men det er ikke derfor, at man køber Blackberry Key2. Det er, fordi man elsker at skrive på rigtige taster, der bevæger sig. I stedet for at lade sine fingre glide hen over skærmen som på iPhone og Android mobiler.

For at gøre overgangen nemmere har Blackberry nemmere udstyret Key2 med en særlig knap. Den hedder ”Speed” og fungerer som en hurtig genvej til ens Android apps og andre funktioner, som man forventer af sin smartphone. Med andre ord skal man ikke undvære noget, når man skifter til Blackberry og det rigtigt gode tastatur.

TCL har også taget en anden Blackberry tradition op med Key2. Det er et fokus på sikkerhed, hvilket virker som en god idé i en mobil verden med mange historier om aflytning, hacking og ”fishing”.

 

Key2 er således forsynet med en håndfuld apps, som kun findes hos Blackberry. De styrer f.eks. adgang til telefonen, overvåger mobilens helbreds-tilstand og opretter private data foldere med ekstra lag af sikkerhed. Desuden er Key2 som standard forsynet med Mozillas nye Firefox Focus browser, der kan blokere reklamer og forhindre sporing af ens færden på internet. Farvel Facebook og Google overvågning.

Med et fysisk tastatur er der ikke plads til store skærme som på de fleste nye smartphones. Key2 ejere må nøjes med et 4,5 tommers farve-display med en opløsning på 1.620 gange 1.080 punkter. Det gør den nye Blackberry til en arbejdstelefon først og fremmest. Også ideel til dem, der skriver mange sms, emails og social media indlæg. Den er knap så meget computerspil eller videokig, selvom den sikkert kan klare den opgave helt fint.

Det indbyggede batteri er på 3.500 mAh, hvilket er pænt stort, men ikke opsigtsvækkende. Det er til gengæld driftstiden på en opladning. To hele døgn eller dobbelt op i forhold til de fleste andre smartphones på markedet. Forklaringen ligger i den ”lille” LCD skærm, som bruger mindre strøm end dagens almindelige displays på 5,5 eller 6 tommer og OLED teknologi.

Blackberry Key2 kommer på det amerikanske marked i slutningen af juni. Det bliver i enten business-sort eller sølv farve. Priserne begynder ved 649 USD eller ca. 4.300 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er vant til, at nyheder er gratis