Den dyre Huawei er den bedst sælgende

Big Brother banker på i klasseværelset

Det kan godt være, at mange skolelærere ville elske at have det i deres klasseværelser, men danske traditioner vil nok forhindre den slags teknologi i skolen – kameraer med ansigts genkendelse.

I Kina tager man derimod den slags helt roligt. Overalt i gaderne i det store land hænger millioner af videokameraer og holder øje med hvert skridt, en kineser tager i det offentlige rum.

Big Brother er dagligdag for kineserne – og snart også hos de unge årgange i deres klasseværelser på skolerne. Ikke for at tjekke, om eleverne pjækker fra undervisningen, men for at holde øje med, hvor opmærksom hvert enkelt barn er i timen.

Ifølge den stats-ejede online nyhedstjeneste Hangzhou.com har den lokale Hangzhou Number 11 High School indført teknologien som et eksperiment. Den indeholder avanceret ansigts-genkendelse, så systemet aldrig tager fejl af eleven, den kigger på.

Tre kameraer er anbragt over tavlen, hvor de kan identificere syv forskellige ansigts udtryk – neutral, glad, ked af det, skuffet, vred, ængstelig og overrasket. Dem bruger computeren til at bedømme, om barnet er fokuseret på læreren og, hvad der står på tavlen – eller ej.

Ser en af eleverne ud til at miste koncentrationen eller måske endda falde i søvn, alarmerer systemet læreren via den laptop, han eller hun har stående foran sig på katederet. Hvad læreren så gør, melder historien ikke noget om. Til gengæld fortæller et af skolebørnene til Hangzhou.com:

”Før i tiden, når vi havde skoletimer, som jeg ikke brød mig så meget om, kunne jeg let blive doven, tage en lur eller bladre igennem bøger til andre fag. I dag tør jeg ikke slappe af i timerne. Video kameraerne er som et par mystiske øjne, der hele tiden holder øje med mig.”

Ikke overraskende har forsøget i Hangzhou mødt en del kritik, men den bliver afvist af skoleinspektøren, Mr. Ni. Han mener, at systemet vil forbedre skolens uddannelsesmæssige niveau:

”Nogle har sagt, at kameraerne krænker elevernes privatliv. Men det optager jo kun elevernes bevægelser. Det filmer jo ikke aktiviteterne i klassen. De elever, der viser sig at være meget koncentrerede, vil få en A karakter. De børn, som lader deres tanker vandre, markeres med et B.”

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den dyre Huawei er den bedst sælgende