Huawei låner idé fra OnePlus

Vinduer åbnes for stemmer udefra

Microsofts egen digitale assistent Cortana har været på markedet efterhånden længe, men har aldrig fået den popularitet, som Google har med sin Assistent, Apple med Siri eller Amazon med Alexa.

Det ser Microsoft nu ud til at tage konsekvensen af. I en af de næste opdateringer af Windows 10 vil Microsoft åbne for, at ”fremmede” assistenter kan få lov til at betjene pc’er, laptops og tablets.

Hvor omfattende Microsoft lukker op, er ikke helt klart endnu. Men beta-udgaver, der florerer rundt Microsoft udviklere lige nu, antyder, at man f.eks. vil kunne åbne sin Windows maskine med sin stemme og Google Assistent.

Microsoft har også tidligere givet delvis adgang for andres digitale assistenter, men så har det altid været, efter at man havde logget ind med Windows’ egen sikkerheds-software.

En yderligere åbning vil også give spændende nye muligheder for brugere af Windows pc’er. De vil f.eks. kunne bruges til at fjernstyre alle de ting i husholdningen, som Alexa, Assistant og Siri lever så højt på.

Lad det være husets alarm, termostat, varme-anlæg, tv, køleskabe, mikro-ovne, air condition, alarmer, video overvågning eller garageports åbneren.

Man behøver ikke engang at logge sig ind på sin pc ad den klassiske vej. Et par ord med stemmen og en forbindelse til en smartphone er nok. Windows 10 pc’en forvandles samtidig til en slags smart hub.

I øjeblikket er Amazon det eneste firma, der tilbyder en Windows 10 app til sin digitale assistent Alexa. Inden længe kunne i hvert fald Google hoppe med på samme vogn.

Ude i verden står der nemlig hundreder af millioner Windows pc’er, som det kunne være attraktivt at få med på sin digitale platform for fremtidens hjem….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei låner idé fra OnePlus