Dyr iPhone X er allerede en gedigen succes

Hvor gemmer du dine Bitcoins?

En del mennesker er blevet rige på at spekulere Bitcoin – den virtuelle møntfod eller krypto-valutaen, som den også kaldes.

Forleden kravlede Bitcoin over 10.000 USD mærket for en ”digital” mønt, valutaens overgrænse synes langt fra at være nået. Omvendt er der også bankfolk og andre finans-eksperter, der advarer mod at spekulere i Bitcoin. De sammenligner det med at købe luft.

Uanset hvad, er der vel brug for en slags Bitcoin pung eller tegnebog. Et fysisk bevis, man kan have på sig for at føle, at man har pengene.

Man kan selvfølgelig bruge sin smartphone, tablet eller laptop. Det er jo dem, man typisk tager frem, når der skal spekuleres i Bitcoins eller andre valutaer. De viser værdierne på en skærm, hvilket vel er ok for de fleste. Resten vil gerne have deres rigdom at føle på. Ligesom Joakim von And badede i sine mønter og sedler i sin Walt Disney pengetank.

Hoofoo ligner et disettedrev i miniformat.

HooFoo kunne være løsningen. Det er en smart og lidt elegant Bitcoin tegnebog, som man altid kan have på sig og tage i hånden, når man vil mærke sine penge. Måtte de være nok så virtuelle.

HooFoo lagrer Bitcoins i en mønt af kunststof og metal, der praktisk talt ikke kan hackes eller misbruges. At stjæle mønten fra sin ejermand, vil blot blokere for adgangen til Bitcoin formuen.

Mønten skjuler ejermandens private kode og kan underskrive Bitcoin transaktioner både online og offline. På den måde isoleres den helt fra Bitcoin netværket. HooFoo holder ens kode i selve hardware mønten og afslører den aldrig.

Boksen omkring mønten – lad os bare kalde den pungen eller tegnebogen – gemmer den private kode som en krypteret backup og fungerer samtidig som en trådløs oplader af et lille batteri i Bitcoin mønten.

Overførsel af data mellem mønten og en smartphone foregår trådløst og i krypteret form. Telefonen viser kontostand, transaktioner og kvitteringer, der lagres supersikkert i mønten.

HooFoo hævder, at den trådløse kommunikation via krypteret Bluetooth 4.0 er langt mere sikker end, hvis mønt og pung blev forbundet til internet via f.eks. et USB-stik. Malware og virus kan nemlig installeres i firmware delen af en USB-ledning og aflytte den kommunikation, der foregår over kablet.

Indeni mønten sidder software og elektronik i skikkese af bl.a. en hemmeligt stemplet krypterings-chip, der skal være både hurtig og aflytningssikker.

Den digitale – og alligevel fysiske og virkelige – HooFoo tegnebog er kompatibel med både Apple iOS og Android. Den kan håndtere flere konti og flere valutaer samtidig – altså ikke kun ens egen BitCoin formue. Den viser kontostanden i real time og har backup af alle transaktionerne.

HooFo tegnebogen kan i øjeblikket forudbestilles via iværksætter portalen Indigogo til en favørpris af 169 USD – ca.  1.000 kroner….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyr iPhone X er allerede en gedigen succes